19 / 04 / 2024

Ziraat Bankası turizm sektörünü destekliyor!

Ziraat Bankası turizm sektörünü destekliyor!

ALTİD Yönetim Kurulu üyeleri, Burhan Sili başkanlığında toplandı. Gündem maddelerinin görüşüldüğü toplantıya Ziraat Bankası Alanya Şubesi Müdürü Abdullah Torun ve Girişimci Müşteri İlişkileri Yetkilisi Yasemin Zorlu da katıldı...



Alanya Turistik İşletmeciler Derneği (ALTİD) Yönetim Kurulu üyeleri, Burhan Sili başkanlığında toplandı. Gündem maddelerinin görüşüldüğü toplantıya Ziraat Bankası Alanya Şubesi Müdürü Abdullah Torun ve Girişimci Müşteri İlişkileri Yetkilisi Yasemin Zorlu da katılarak kredi ürünlerinin yanı sıra turizm sektörü için hazırlanan özel bankacılık ürünleri hakkında bilgiler verdi. Turizm ve turizmle işbirliği içinde çalışan sektörlere yönelik hazırlanan "Turizm Destek Paketi"nin önemini vurgulayan Ziraat Bankası Alanya Şubesi Müdürü Abdullah Torun, 2015 sezonuna hazırlanan sektörün yenileme ve yatırım konularında ihtiyacı olan kredi ürünleri ile ilgili bilgiler verdi. 


Kredilerle desteklenecek Torun, "Sektörün yatırım kredileri desteklenirken, kısa, orta ve uzun vadeli işletme finansmanı kredisi de sağlıyoruz. Yatırım kredileri, yeni yatırım ve yenileme kredileri olmak üzere sektörün ihtiyaçları doğrultusunda hazırlandı. Esnek vade, ödemesiz dönem ve uygun faiz seçeneklerini içeren Turizm Destek Paketi tüm sektör için önemli bir fırsat. Turizmcilere sezon ödemeli işletme finansmanı kredisi, yeni yatırımları ve yenilenen tesisleri finanse eden azami iki yıl ödemesiz 7 yıl vadeli yatırım kredileri, esnek vade, ödemesiz dönem başlıkları altında bilgilendirmede bulunduk" dedi. 

Sektörde karşılığını bulacaktır Bankalardan, turizm sivil toplum kuruluşlarına özel avantajlar sunmaları konusunda taleplerde bulunduklarını söyleyen Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED) Yönetim Kurulu Üyesi ve ALT1D Başkanı Sili ise, önümüzdeki sezon için turizmcilerin yatırım ve yenileme çalışmalarına hazırlandıklarını söyledi. 


Sili, "Bu anlamda bankaların oluşturacağı fırsatlar turizm kalitesini yükseltme anlamında çok önemli bir yere sahip. Ziraat Bankasının sunduğu avantajlar turizm sektöründe karşılığını mutlaka bulacaktır" ifadelerini kullandı.


Antalya Akdeniz Manşet


Geri Dön