27 / 04 / 2024

Zorlu Center da kuru sabitleyen AVM'ler arasına girdi!

Zorlu Center da kuru sabitleyen AVM'ler arasına girdi!

Pek çok AVM yönetimi kısa sürede aksiyon alarak dövizi sabitleme kararı aldı. Torunlar Holding, Bilkent ve İstinyepark'ın ardından Zorlu Center da kuru sabitleyen AVM'ler arasına girdi...



Piyasaları olumsuz etkileyen rüşvet ve yolsuzluk skandalinin ekonomiye dönük en kritik etkilerinden biri döviz kurunun yükselmesi oldu. Bu durum pek çok sektörü olduğu gibi perakendeyi de olumsuz etkiledi. Özellikle AVM'lerdeki mağazaların kirasını Euro ve dolar olarak ödeyen perakendeciler dövizin ani yükselişinden dolayı sıkıntıya girdi. 


Fakat her döviz yükseldiğinde perakendecilerle AVM yönetimleri arasında gerilime neden olan bu süreç bu kez hızlı çözülmüş gibi görünüyor. En azından bazıları için. Pek çok AVM yönetimi kısa sürede aksiyon alarak dövizi sabitleme kararı aldı. Torunlar Holding, Bilkent ve İstinyepark'ın ardından Zorlu Center da kuru sabitleyen AVM'ler arasına girdi. 


Her AVM için değişmekle birlikte şirketler ortalama olarak doları 1,90 TL'ye, Euro'yu ise 2,70 TL'ye sabitlemiş durumda. Birlemiş Markalar Derneği AVM'lerle İlişkiler Komitesi Başkanı olan Aydınlı Grup CEO'su Ahmet Sait Kavurmacı, "AVM'lerle görüşmelerimiz sürüyor. Bir çoğunun ocak, şubat ve mart ayına kadar kiracılarını rahatlatmak için sabitleme yapacaklarını düşünüyoruz" diyor. 


EKONOMİST


Geri Dön