25 / 04 / 2024

Zorlu Center 'ın açılışı neden ertelendi?

Zorlu Center 'ın açılışı neden ertelendi?

Sözcü Gazetesi 'nin bugün yayınladığı habere göre 185 mağaza ve AVM’nin bulunduğu Zorlu Center Zorlu Center'ın Başbakan Recep Tayyio Erdoğan ’lı açılışı dükkanların içki ruhsatları yüzünden ertelendi.




185 mağaza ve AVM’nin bulunduğu Zorlu Center’in Başbakan Erdoğan’lı açılışı dükkanların içki ruhsatları yüzünden ertelendi.


İçerisinde re­zi­dans, otel ve AV­M’­nin de yer al­dı­ğı Zor­lu Cen­ter ya­tı­rım ma­li­ye­ti 2.5 mil­yar do­la­r.

15 Eylül’de açılması planlanan, aralarında ünlü markaların da bulunduğu 185 mağazalı İstanbul Zincirlikuyu’daki Zorlu Center’ın açılışı ileri bir tarihe ertelendi. Erteleme için ‘teknik’ nedenler gerekçe gösteriliyor, ayrıntı verilmiyordu. Ancak SÖZCÜ bu ‘teknik’ ayrıntıya ulaştı. 


Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımı beklenen Zorlu Center’ın açılışının dükkanların içki ruhsatlarında ortaya çıkan kriz yüzünden gerçekleştirilemediği öğrenildi. Görüşüne başvurduğumuz Zorlu Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Nazif Zorlu, açılışın ertelenmesine ilişkin yöneticilerinden kendisine ayrıntılı bilgi ulaşmadığını söyledi.


Ruhsat tek başına olmaz


Zorlu Center yönetimi, inşaat işlerini noktalayıp açılma sürecine girilmesinin ardından İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne (İBB) gerekli ruhsat ve iskan izinleri için başvurdu. Ancak edindiğimiz bilgilere göre, Zorlu Center yönetiminin tüm dükkanlar için “işyeri’ adı altında iskan ve tüm projeye tek bir içki ruhsatı verilmesi için başvuruda bulunulmuş. İBB Meclisi’ndeki bu görüşmenin aktörlerinden bir yetkili konuyla ilgili olarak Sözcü’ye şunları söyledi: “Hiçbir yerde işyeri ruhsat tek başına olmaz. 


Balıkçısı ayrı, kokoreççisi ayrı hamburgercisi ayrı ruhsat almak durumunda. Oysa Zorlu Center için İBB’ye tek bir işyeri ruhsatı başvurusu yapılıyor. İBB Meclisi de bu konuyu görüşürken, tek bir Zorlu Center ruhsatı verilemeyeceğine kararlaştırdı. Bu gelişme üzerine Zorlu Center’ın 15 Eylül’de planlanan açılışı ileri bir tarihe ertelendi.”


İBB yetkilisi, Zorlu Center’da asıl sorunun içki ruhsatlarıyla ilgili olduğunu söyledi. Belediye Meclisi’ne Zorlu Center için içki ruhsatları talebinin geldiğini aktaran yetkili şunları söyledi:


“Tartışıldı, çünkü binaya tek başına içki ruhsatı almak istediler. İstediklerine içki ruhsatı versinler diye sonra iade edildi. Oysa tek tek verilmesi gerekiyor, toplu halde içki ruhsatı verilmez. Bu binalar zaten bitmiş değil. Binanın bitmesi için iskan alması gerekir.”


15 gün sonrası da kesin değil


Zorlu Center’dan, halen dükkan sahiplerine ‘açılış teknik nedenlerle 15 gün sonraya ertelendi’ diye bilgi veriliyor. Ancak hazırlanan davetiyelere tarih basılmadığı belirtiliyor. Mağaza açacak markalara da 15 gün sonrasına denk gelen 30 Eylül tarihinin de kesin olmadığı hatırlatılarak, açılış duyurularında tarih kullanılmaması istendi.


50 milyon dolarlık jest


ZOR­LU Cen­te­r’­ın önün­den ge­çen ula­şım ve çev­re dü­zen­le­me­si­ni Bü­yük­şe­hir Be­le­di­ye­si­’ne jest ol­sun di­ye üst­le­nen Zor­lu Gru­bu, met­ro­büs­ten, met­ro­ya bağ­lan­tı sağ­la­yan ge­çi­di yap­tı. Zor­lu Gru­bu­’nun bu ge­çit için yak­la­şık 50 mil­yon do­lar­lık bir ya­tı­rım ger­çek­leş­tir­di­ği be­lir­ti­li­yor.


Apple Store da açılacak


ZOR­LU Cen­te­r’­da ulus­la­ra­ra­sı ün­lü mar­ka­la­rın bu­lun­du­ğu bü­yük ma­ğa­za­lar yer ala­cak. Res­mi açık­la­ma­sı açı­lış ön­ce­si ya­pıl­ma­sı bek­le­nen App­le, Tür­ki­ye­’de ilk App­le Sto­re­’u bu­ra­da aç­ma­ya ha­zır­la­nı­yor. Lou­is Vu­it­to­n’­dan Chris­ti­an Di­or’­a, Bul­ga­ri­’den Fen­di­’ye, Ken­zo­’dan Hen­ness­y’­ye dün­ya­nın en lüks çan­ta, gi­yim, gı­da ve iç­ki mar­ka­la­rı­nı bün­ye­sin­de bu­lun­du­ran LVMH Gro­up, bir­çok mar­ka­sı­nın ma­ğa­za­sı­nı Zor­lu Cen­te­r’­da aça­cak. 


Bey­men 9 bin 600 met­re­ka­re­lik bü­yük­lü­ğe sa­hip en bü­yük ma­ğa­za­sı­nı yi­ne bu­ra­da hiz­me­te so­ka­cak.

Sözcü


Geri Dön