29 / 04 / 2024

Apartmanda rahatsızlık veren kiracı nasıl çıkarılır?

Apartmanda rahatsızlık veren kiracı nasıl çıkarılır?

Apartmanda rahatsızlık veren kiracının tahliyesi apartman yönetimi tarafından istenebiliyor. Peki, apartmanda rahatsızlık veren kiracı nasıl çıkarılır? Kiracının tahliye edilmesi için ne yapılması gerekir? İşte yanıtı..



Apartmanda rahatsızlık veren kiracı nasıl çıkarılır?

Apartmanda bağımsız bölümde kiracı olarak ikamet eden kimsenin söz konusu daireyi kanuna ve ahlaka aykırı bir durumda kullanması ve bu durumundan diğer apartman sakinleri rahatsızlık duyması halinde, apartman yönetiminin kiracıdan tahliyesini isteme hakkı doğuyor.


Apartmanda rahatsızlık veren kiracının tahliyesi için sulh hukuk mahkemesine başvurulabiliyor. Bu noktada kiracının haksız görülmesi durumunda kira kontratı yenilenemiyor. Peki, apartmanda kiracı nasış çıkarılır?


Peki, apartmanda rahatsızlık veren kiracı nasıl çıkarılır? Apartmanda rahatsızlık veren kiracıya karşı yönetimin yaptırımları nelerdir?


Apartmanda belirlenen yasak ve kurallara uymayan kiracılara yönetim uyarıda bulunur.


Yönetim tarafından aldıkları uyarıdan sonra rahatsızlık vermeye devam eden kiracının tahliyesi istenebilir. Tahliye için ilk olarak yönetim ev sahibi ile görüşebilir. 


Ev sahinin bu durum ile ilgilenmemesi durumunda ise apartman yönetimi doğrudan "gürültü" nedeni ile evin tahliyesi için dava açabiliyor.


Ayrıca Borçlar Kanunu iki ay ortak gideri ödemeyen kiracının tahliyesi isteme hakkını da veriyor. Buna göre, kiracının apartman aidat borcunu ödememesi durumunda da bu durum tahliyeye sebebiyet veriyor.



Kiracının yönetimdeki hakları!



Işıl Seren KESKİN/Emlakkulisi.com




Geri Dön