26 / 04 / 2024

Emlak vergisi ilk taksiti ne zaman 2014?

Emlak vergisi ilk taksiti ne zaman 2014?

Gayrimenkul sahipleri tarafından ödenmesi zorunlu olan emlak vergisi için vergi dönemi Mart ayı itibarıyla başladı. Emlak vergisi ilk taksiti ne zaman 2014? Ödeme dönemi ne zaman sona erecek?



Emlak vergisi ilk taksiti ne zaman 2014?

Gayrimenkul sahipleri tarafından ödenmesi zorunlu olan emlak vergisi için vergi dönemi Mart ayı itibarıyla başladı. Her sene iki eşit taksit halinde ödenebilen emlak vergisi için ilk taksit ödemeleri Mayıs ayında sona erecek.


Emlak vergisi için ödenecek bedel taşınmaz malın niteliği ve bulunduğu belediye sınırları için belirlenen oranlar ile bulunuyor. 2014 yılında uygulanacak emlak vergisi oranları şu şekilde sıralanıyor:


Emlak vergisi oranları 2014:

Büyükşehir Belediyesi

Binalarda  Binde 4 

Arazilerde Binde 2 

Arsalarda Binde 6 


Normal Yörelerde  

Binalarda  Binde 2                    

Arazilerde Binde 1                

Arsalarda  Binde 3   


1319 sayılı Emlak vergisi kanunu gereğince meskenler için sıfır oranlı emlak vergisi uygulanıyor. Vergi muafiyeti için 200 metrekareyi geçmemek kaydıyla tek meskene sahip olma koşulu bulunuyor. Bu koşulu yerine getiren;


- Bir tek meskeni olup da intifa sahibi olanlar

- Emekliler

- Hiçbir geliri olmayanlar

- Şehit yakınları

- Dul ve yetimler

- Ev hanımları

- Gaziler emlak vergisinden muaf tutuluyor.


Emlak vergisi ilk taksiti ne zaman 2014?

Yukarıda da belirttiğimiz gibi, emlak vergisinin ilk taksiti Mart, Nisan ve Mayıs aylarında ödeniyor. Buna göre emlak vergisi ilk taksit dönemi 31 Mayıs'ta sona eriyor. Bu dönem içerisinde isteyen vergi mükellefleri borcun tamamını ödeyebiliyor.


Ne zaman emlak vergisi mükellefi olunur?





Geri Dön