25 / 04 / 2024

Emlak vergisi pazar günü ödenir mi?

Emlak vergisi pazar günü ödenir mi?

1319 sayılı kanun gereğince gayrimenkul sahipleri emlak vergisi ödemek ile mükellef oluyor. Vergi sene içerisinde iki taksitte ödenebiliyor. Peki, emlak vergisi pazar günü ödenir mi?



Emlak vergisi pazar günü ödenir mi?

1319 sayılı kanun gereğince gayrimenkul sahipleri emlak vergisi ödemek ile mükellef oluyor. Vergi sene içerisinde iki taksitte ödenebiliyor. 


Emlak vergisi mükellefi, taşınmaz malın maliki, varsa intifa hakkı sahibi, her ikisi de yoksa bina veya arazide malik gibi tasarruf edenler oluyor.


Taşınmaza paylı olarak sahip olunması halinde; Bir bina veya arazide paylı mülkiyet halinde malik olanlar hisseleri oranında mükelleftirler. Elbirliği mülkiyette ise malikler vergiden müteselsilen sorumludurlar.


Vergi için ödenecek bedel, taşınmazın değeri üzerinden emlak vergisi oranlarının hesaplanması ile bulunuyor. 2015 yılında uygulanan emlak vergisi oranları:


Büyükşehir Belediyesi

Binalarda Binde 4 

Meskenlerde Binde 2 

Arazilerde Binde 2 

Arsalarda Binde 6 


Normal Yörelerde  

Binalarda  Binde 2                    

Meskenlerde Binde 1                  

Arazilerde Binde 1                

Arsalarda  Binde 3    


Vergi ödemeleri; Mart, Nisan ve Mayıs aylarında yapılıyor. İkinci taksit ödemeleri ise Kasım ayında ödeniyor. Peki, emlak vergisi pazar günü ödenir mi?


2015 yılı emlak vergisi 1 Haziran'a kadar ödenebiliyor. Kimi belediyeler Mayıs ayının son haftasında haftasonu da vergi tahsil edebiliyor. Pazar günü ödeme yapılıp yapılmadığını belediyenizden öğrenebilirsiniz.


Kimler emlak vergisini daha az öder?



Işıl Seren KESKİN/Emlakkulisi.com


Geri Dön