16 / 04 / 2024

Esenyurt’ta müteahhitlere sıkı denetim geliyor!

Esenyurt’ta müteahhitlere sıkı denetim geliyor!

Esenyurt’ta şu ana kadar müteahhitlere mağdur olmasınlar diye taviz verdiklerini belirten Esenyurt Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu"Artık inşaatını yeni plana göre yapmaya asla ruhsat yok. Seçim geliyor göz yumarız diye düşünenler de yanılır" dedi.



Esenyurt Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu, bugün Esenyurt Belediyesi Kongre Merkezi'nde düzenlenen toplantıda müteahhit firmalarla bir araya geldi. Bölgede faaliyet gösteren müteahhit firmalara çok sert uyarılarda bulunan Kadıoğlu, bugüne kadar gerek vatandaş gerekse de müteahhitler mağdur olmasın diye çok taviz verdik ama  bunda sonra hiç bir şeye göz yummayacağız uyarısında bulundu.


Gerekirse yıkarız

Yeni dönemde plana uygun proje yapmayanlara asla ruhsat vermeyeceklerinin altını çizen Kadıoğlu; "Biz 3 emsal verdik müteahhitler yer bizim gök bizim dediler katları çıktıkça çıktılar. Maketten satışlar yaptılar. Mağdurlar oldu, döndüler bizden yardım istediler. Bizde gerek vatandaşlar gerekse de müteahhit firmalar mağdur olmasınlar diye tavizler verdik. Bundan dolayı Esenyurt ifşa oldu. Bundan sonra kimse bizden bir şey beklemesin. Plana uygun proje yapmayana asla ruhsat verilmeyecek. Yapan olursa da gerekirse yıkarız" dedi.


Seçim geliyor göz yumarız diye düşünüyorlarsa yanılırlar

Başkandan bir sert uyarı da emlakçılara geldi. Emlakçıların dolandırıcılık boyunuta geldiğine dikkat çeken Kadıoğlu, "İş dolandırıcılık boyutuna ulaştı. Bu çok kötü. Bize tedbir aldırmasınlar. Seçim geliyor göz yumarız diye düşünüyorlarsa yanılırlar. Allah'a şükür gücümüz var. Gerekirse tedbirimizi alırız' diye konuştu.


Ruhsatlar verilmeye başlandı

Esenyurt yeni imar planına göre ruhsatların verilmeye başladığını açıklayan Kadıoğlu, "Esenyurt'ta 4 etap askıya çıktı ve şu anda askıdan inen bu 4 etap için ruhsatlar verilmeye başlandı. Son 3 etabın askı süreci devam ediyor. Onlar içinde ruhsat işlemleri başlatıldı. Askıdan iner inmez bu etapların da ruhsatları verilmeye başlanacak" ifadesinde bulundu,


Esenyurt beyaza boyanacak

Esenyurt'ta yeni dönemde binaların dış cephelerine de denetim geliyor. Bundan sonra Silüetten asla taviz vermeyecekerinin altını çizen Kadıoğlu; "Esenyurt bambaşka bir şehir haline geldi. Binaların biri kırmızı, biri sarı biri mavi. Bundan sonra firmalar dış cepheyi istedikleri gibi renklendiremeyecek. Tüm dış cepheler artık beyaza boyanacak" dedi.


Logosunu koyan inşaatçıdan reklam ücreti alınacak

Binalardan artık inşaat firmasının logolarını kaldıracaklarını ifade eden Başkan Necmi Kadıoğlu, "Firma binayı yapıp çekip gidiyor logoları yıllarda binada kalıyor.Bu reklama giriyor.  Bundan sonra buna izin vermeyeceğiz. Binaya logosunu koyan inşaat firması olursa da onlardan  reklam ücreti alacağız" açıklamasında bulundu. 


Bodrum katlar emsale dahil edilmeyecek

Esenyurt yeni imar planına göre artık bodrum katların da emsale dahil edilmeyeceğini belirten Kadıoğlu, “Şu ana kadar bodrum katlar emsale dahil ediliyordu ama yeni uygulamada bodrum katlar emsale dahil edilmeyecek” şeklinde konuştu. 


Esenyurt sessiz sedasız dönüşüyor

Esenyurt’ta kentsel dönüşüm çalışmalarının da hızla devam ettiğini vurgulayan Esenyurt Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu, “Esenyurt’ta kentsel dönüşüm sessiz sedasız hazla devam ediyor. Yerinde dönüşüm yapıyoruz. Kentsel dönüşüm çerçevesinde yenilenen 120 binden fazla binamız var. Çalışmalarımız devam ediyor” diye konuştu. 



Esenyurt’ta müteahhitlere sıkı denetim geliyor!

Şengül KIRMIZITAŞ/Emlakkulisi.com



Geri Dön