29 / 03 / 2024

Hazine arazisi kiralamak için dilekçe örneği!

Hazine arazisi kiralamak için dilekçe örneği!

2886 sayılı Devlet İhale Kanunu hükümlerine göre, talep sahibi tarafından belirlenen taşınmazın kiralanmasının istenilmesi halinde, dilekçe ile başvuru yapılması gerekiyor. İşte, hazine arazisi kiralamak için dilekçe örneği!



Hazine arazisi kiralamak için dilekçe örneği!

Hazine arazisi, mülkiyet hakkı devlette olan araziler olarak karşımıza çıkıyor.  Hazine arazisi kiralamak isteyenlerin öncelikle dikkat etmesi gereken unsur, kiralanmış bir hazine arazisi üstüne herhangi bir sabit tesis kurulamayacağı oluyor. 


Hazine arazileri, 10 yıl süreyle kiralanabiliyor.  Fakat turistik tesisler ile enerji üretim ve dağıtım tesisleri için on yıldan fazla süre ile kiralanabiliyor. 


Kira bedeli, idare tarafından tespit ediliyor ve ihale komisyonu tarafından son karar veriliyor. Kira bedeli tespit edilirken, arazinin özellikleri de dikkate alınarak, rayiç bedeli esas alınıyor. 


İlk yıl kira bedeli, arazinin emlak vergisine esas asgari metrekare birim değerinin yüzde beşinden az olmamak kaydıyla belirleniyor. İlk yıl kirasının çeyreği peşin, geri kalanı üç taksit halinde ödeniyor.  Sonraki yıllar kira bedeli, Üretici Fiyatları Endeksi oranında bir artış yapılarak hesaplanıyorç 


2886 sayılı Devlet İhale Kanunu hükümlerine göre, tarımsal, ticari, spor ve sosyal nitelikli vb. diğer amaçlarda kullanılmak amacıyla, talep sahibi tarafından belirlenen taşınmazın kiralanmasının istenilmesi halinde, kiralama amacını ve taşınmazın sınırları gösterir bilgileri içeren bir dilekçeyle taşınmazın bulunduğu yerdeki Defterdarlığa/Malmüdürlüğüne müracaat edilmesi gerekiyor. 


Hazine arazisi kiralama dilekçesi...


………. EMLAK MÜDÜRLÜĞÜNE

 


 

         İlimiz, ……… İlçesi, ……………………. Mahallesi’nde bulunan ……… ada ……… parsel no.lu ……………. m² yüzölçümlü Hazineye ait taşınmazı 2886 sayılı Kanunun 45. maddesine göre ………………………………. olarak kullanmak üzere kiralamak istiyorum.

 

         Gereğini arz ederim. ….. / ….. / …..

 

 

                                                                                     Ad Soyad (İmza)

 



Milli emlak nasıl alınır?


Öznur YASLI/Emlakkulisi.com



Geri Dön