25 / 04 / 2024

İskansız eve abonelik nasıl alınır?

İskansız eve abonelik nasıl alınır?

İnşaat çalışmaları biten ancak ruhsatına uygun olarak inşa edilmeyen yapılar ile sgk borcu bulunan yapılara iskan izni verilmiyor. Peki, iskansız eve abonelik alınabilir mi? İskansız eve abonelik nasıl alınır?



İskansız eve abonelik nasıl alınır?

İnşaat çalışmaları biten ancak ruhsatına uygun olarak inşa edilmeyen yapılar ile sgk borcu bulunan yapılara iskan izni verilmiyor. Bu iznin verilmemesi yapının resmi olarak bitmediğini gösteriyor.


İskansız binalar, bazı haklardan yoksun kalıyor. Peki, iskansız eve abonelik alınabilir mi? İskansız eve abonelik nasıl alınır?


İskansız eve elektrik aboneliği..

5784 Sayılı Elektrik Piyasası Kanunu ve Bazı Kanunlar da Değişiklik Yapılmasına Dair Kanunun 25. maddesinde 3194 Sayılı İmar Kanunu’na eklenen Ek Geçici 11. madde. “Bu maddenin yürürlüğe girdiği tarihe kadar yapı ( inşaat ) ruhsatı alınmış ve buna göre yapılmış olup, kanalizasyon kullanma izni verilmeyen ve alınmayan yapılara yol, su, elektrik, telefon vb. gibi altyapı hizmetlerinden birinin veya birkaçının götürüldüğünün belgelenmesi halinde ilgiliyönetmelikler doğrultusunda fenni gereklerin yerine getirilmiş olması ve bu maddenin yayımı tarihinden itibaren başvurulması üzerine, kullanma izni alınıncaya kadar geçici abonelik yapılabilir, bu halde elektrik ve su bağlanması abone için kazanılmış hak teşkil etmez. Ancak yapı ruhsatı alınmış ve buna göre yapılmış olma şartı 12.10.2004 tarihinden önce yapılmış olan yapılarla ilgili olarak uygulanamaz” hükmü uygulanabiliyor. 


İskansız eve su aboneliği..

İSKİ abonelik işlemleri için gerekli belgeler arasında yapı kullanma izni (İskan belgesi) isteniyor. Ancak iskansız evlerde bazı istisnalar söz konusu olabiliyor.  12 Ekim 2004 tarihinden önce yapıldığı belgelenen yapılar için iskan ruhsatı alınması koşulu ve inşaat ruhsatı da aranmıyor.


İskansız eve doğalgaz aboneliği..

İGDAŞ’a yapılacak abonelik talepleri; bağımsız bölüm maliki, binanın veya tesisin sahibi ya da bunların yetkili temsilcilerince yapılır. İskan izni olmayan yapıya mesken aboneliği alınamıyor.



İskansız eve kredi çıkar mı?




Işıl Seren KESKİN/Emlakkulisi.com





Geri Dön