19 / 03 / 2024

Kat malikleri toplantısı çağrı örneği!

Kat malikleri toplantısı çağrı örneği!

Kat Malikleri toplantısının yapılabilmesi için ilk olarak apartman yöneticisinin toplantı çağrısında bulunması gerekiyor. Yapılan bu çağrı ile belirlenen gün, saat ve yerde toplantı yapılıyor. İşte kat malikleri toplantısı çağrı örneği...



Kat malikleri toplantısı çağrı örneği!

Apartman gibi gayrimenkullerde ikamet eden kat maliklerinin en az yılda 1 kez toplanmaları ve apartman gündemi için belirlenen konuları karara bağlamaları gerekiyor. Söz konusu kat malikleri kurulu toplantısı için yöneticinin çağrıda bulunması gerekiyor.


Kat Mülkiyeti Kanununa göre önemli bir sebebin çıkması halinde, yöneticinin veya denetçinin veya kat maliklerinden üçte birinin istemi üzerine ve toplantı için istenilen tarihten en az onbeş gün önce bütün kat maliklerine imzalattırılacak bir çağrı veya bir taahhütlü mektupla, toplantı sebebi de bildirilmek şartiyle, kat malikleri kurulu her zaman toplanabiliyor.


İlk çağrı yapılırken, birinci toplantıda, yeter sayının sağlanamaması halinde, ikinci toplantının nerede ve hangi tarihte yapılacağı da belirtiliyor. Söz konusu kat malikleri toplantısı çağrı örneği aşağıda sıralanıyor:


Kat malikleri kuruluna davet mektubu örneği..


............ Apartmanı Kat Maliklerine 



Kat malikleri kurulu, aşağıdaki gündem maddelerini görüşüp karara bağlamak üzere ../../.... günü saat ....'da apartman sığınağında olağan (veya olağanüstü) olarak toplanacaktır.


Bu toplantıda yeter sayı sağlanamadığı takdirde, ikinci toplantı nisap (çoğunluk) aranmaksızın .../.../... günü saat ....'da aynı yerde yapılacaktır.


Bütün kat maliklerinin toplantıya katılmaları veya kendilerini temsil ettirmeleri önemle rica olunur .../../... 


Gündem:

1)Açılış,yoklama ve toplantı Divan başkanı'nın ve üyelerin seçimi.

2)Başkanlık panına imza yetkisi verilmesi

3)Gündemin okunması ve ilaveler

4)Yönetici faaliyet raporu ve denetçi raporunun okunması;hesapların görüşülmesi ve

yöneticinin ibrası.

5)Yeni yönetici ve denetçi seçimi.

6)Dilekler.

7)Kapanış.



.....Apartmanı Yöneticisi

(Ad,Soyad,İmza)



Kat malikleri kurulu toplantısı!
Kat malikleri toplantısı nerede yapılır?




Işıl Seren KESKİN/Emlakkulisi.com


Geri Dön