24 / 04 / 2024

Kentsel dönüşümde kira yardımı için son uyarı!

Kentsel dönüşümde kira yardımı için son uyarı!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı İstanbul Altyapı ve Kentsel Dönüşüm Müdürlüğü, kira yardımı başvurusu yapan ancak belgelerinde eksik evrak bulunan 127 kişinin adını soyadını ve eksik olan evrakların neler olduğunu yayınladı. İşte o liste...



Kentsel dönüşümde kira yardımı için son uyarı!


Kentsel dönüşüm kira yardımı başvurusunda bulunan ancak evrakları eksik olan İstanbullular'a Çevre ve Şehircilik Bakanlığı İstanbul Altyapı ve Kentsel Dönüşüm Müdürlüğü'nden uyarı geldi.


Kira yardımı sorgulamak için tıklayın!


İstanbul Halkalı'da bulunan Altyapı ve Kentsel Dönüşüm Müdürlüğü, evrakları eksik olan 127 kişinin adını soyadını ve eksik evrakların neler olduğunu bildiren bir liste yayımladı. 


6306 Sayılı Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkında Kanun kapsamında kira talebi için başvuruda bulunanların dosyalarından incelemesi tamamlanarak onaylananların kira bedelleri ilgili bankadaki hesap numaralarına her ayın 15'i itibariyle yatırılıyor.


Çevre ve Şehircilik Bakanlığı İstanbul Altyapı ve Kentsel Dönüşüm Müdürlüğü'nden yapılan açıklama şöyle;


KİRA YARDIMI BAŞVURUSU YAPANLARIN DİKKATİNE


"6306 sayılı  Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkındaki Kanun kapsamında "Kira Yardımı Başvurusu" yapmış olup, mevcut kanun, yönetmelik ve genelge çerçevesinde tamamlanması gereken eksik evrak listesinin güncel halini aşağıdaki linkten indirebilirsiniz."


İstanbul Altyapı ve Kentsel Dönüşüm Müdürlüğü eksik evrak listesi için tıklayın!


Geri Dön