29 / 03 / 2024

Kimler TOKİ'den ev alabilir?

Kimler TOKİ'den ev alabilir?

Mevcut piyasa koşullarında konut sahibi olma imkanı bulunmayan yoksul, alt, dar ve orta gelir gruplarına yönelik konut üreten TOKİ'den kimler yararlanır? Kimler TOKİ'den ev alabilir?



Kimler TOKİ'den ev alabilir?

TOKİ (Toplu Konut İdaresi Başkanlığı) tarafından inşa edilen konutlardan konut sahibi olma imkanı bulunmayan yoksul, alt, dar ve orta gelir grupları faydalanabiliyor. 


"TOKİ'den ev almak istiyorum." diyorsanız ve kimler TOKİ'den konut alabilir, merak ediyorsanız hemen yanıtlayalım.


TOKİ’den konut edinmenin ön koşulu Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmaktır. İdarenin önceliği, “mevcut piyasa koşullarında konut sahibi olma imkanı bulunmayan” yoksul, alt, dar ve orta gelir gruplarına yönelik konut üretmektir. 


TOKİ’nin ürettiği konutlar vatandaşlara maliyet fiyatına, kira öder gibi küçük taksitlerle ve uzun vadeli olarak satılmaktadır. Bu nedenle, konutlara başvuru ve ödeme koşulları gelir düzeylerine göre farklılıklar içermektedir. 


TOKİ ayrıca, kaynak yaratmak amacıyla özel sektörle işbirliği ile yüksek gelir düzeyine yönelik prestij projelerini sürdürmektedir. Bu projelerin amacı, kamu yararını gözeterek mümkün olan azami geliri elde etmektir. 


TOKİ, başlatacağı tüm projeleri satışlar gerçekleştirilmeden once Türkiye genelinde tirajı yüksek ulusal gazetelerde, yerel gaze telerde ve İdarenin web sitesinde  (www.toki.gov.tr) duyurmaktadır.


İptal edilen toki sözleşmesi!
TOKİ başvuru şartları nelerdir?



Geri Dön