25 / 04 / 2024

Konut kredisi almak kaç gün sürer?

Konut kredisi almak kaç gün sürer?

Banka ve finans kuruluşlarının, gayrimenkul ipoteği karşılığında konut sahibi olmak isteyenlere sunduğu kredi türüne konut kredisi deniyor. Peki, konut kredisi almak kaç gün sürer?



Konut kredisi almak kaç gün sürer?

Kredi başvurusunda bulunabilmek için gerekli olan yaş sınırı içerisinde kalıyorsanız ve aylık 1.000 TL ve üzeri bir gelir düzeyine sahipseniz; kimlik, adres, gelir belgesi ve satın almak istediğiniz konutun tapu fotokopisi ile başvuru yapabilirsiniz. Başvuru formu ve gereken evraklar ile başvuru yapılabiliyor. 


Konut kredisi, bankacılar arasında mortgage kredisi, halk arasında da ev kredisi olarak da biliniyor. 


En Uygun Konut Kredisi almak en düşük masraf ve en düşük faizi veren bankayı bulmak ile eşdeğerdir. En Uygun Konut Kredisini bulmanın en kolay yolu sitemizden en uygun konut kredisi başvurusu yapmak ve bankalardan teklif toplamak olarak karşımıza çıkıyor. Peki, konut kredisi almak kaç gün sürer?


Kredi için başvurduğunuz bankanın ilk işi sizin kredi notunuzu incelemek oluyor. Eğer kredi notunuz yüksekse ve geliriniz çekeceğiniz krediyi karşılıyorsa krediniz onaylanıupr ve ekspertiz işlemleri başlıyor. 


Aslında bu işlem başvurduğunuz bankanın çalışma sistemine göre değişiyor.  Ama genelde bu işlem ortalama 3 gün sürüyor. 


Ekspertiz için almak istediğiniz evi inceleyecek olan görevliler ise evin bulunduğu bölgeyi, yaşını, eve ulaşım imkanlarını, evin fiziki durumunu ve evin altyapısı gibi özelliklerini inceleyerek evin değerini belirliyor. 


Ekspertiz görevlisinin ev hakkında oluşturduğu bu raporun süresi bir gün de sürebilir, üç günü de alabiliyor. Rapor sonrası banka hemen tapu işlemlerini başlatıyor ve sonrasında evi size teslim ediyor. 


Konut kredisi ekspertiz raporuna nasıl itiraz edilir?


Öznur YASLI/Emlakkulisi.com



Geri Dön