20 / 04 / 2024

Kuzey Marmara Otoyolu Kurtköy – Akyazı ihalesi ne zaman?

Kuzey Marmara Otoyolu Kurtköy – Akyazı ihalesi ne zaman?

Türkiye’nin mega projelerinden Kuzey Marmara Otoyolu’nun Kurtköy – Akyazı kesimi inşaatının ihalesinin ne zaman yapılacağını, Kuzey Marmara Otoyolu Kurtköy – Akyazı kesiminin planlanan bitiş tarihini Emlakkulisi.com açıklıyor…



Kuzey Marmara Otoyolu Kurtköy – Akyazı ihalesi ne zaman?


Türkiye'nin mega projesi İstanbul Boğazı'na 3. Köprü Yavuz Sultan Selim Köprüsü ve Kuzey Marmara Otoyolu projesinin önemli bir kesimi olan Kurtköy – Akyazı yol inşatının ilk detaylarını Emlakkulisi.com açıklıyor...

  

Kuzey Marmara Otoyolu, Odayeri – Paşaköy kesiminde 19 adet kavşak ve bağlantı yollarına sahip yaklaşık 115 km’lik proje.. 


Odayeri - Paşaköy hattının, halen kullanılmakta olan 1. Boğaz Köprüsü ile 2. Boğaz Köprüsü’nün trafik yükünü rahatlatmak ve İstanbul’un ulaşım sorununu giderebilmek için Yap, İşlet, Devret modeli ile 20.04.2012 günü ihale edilen ve IC İçtaş – Astaldi JV ortaklığı çalışması ile 2015 yılında bitmesi planlanan 3. Boğaz Köprüsü’nü de kapsayan bir otoyol projesi...

 

Kuzey Marmara Otoyolu projesinde Odayeri - İkitelli ve Paşaköy - Çamlık bağlantı yolları, hem otoyolun İstanbul’un şehir içi ile bağlantılarını sağlayacak hem de TEM Otoyolu’ndaki yoğun trafiği rahatlatacak.

 

3. Boğaz Köprüsü ve Kuzey Marmara Otoyolu’nun işletmesi, 10 yıl 2 ay 20 günlük süre ile IC İçtaş – Astaldi JV tarafından yapılacak. Bu süre sonunda Ulaştırma Bakanlığı’na teslim edilecek.


Kuzey Marmara Otoyolu Kurtköy – Akyazı ihalesi ne zaman?


Sayılarla 3. Köprü!


-8 şeritli karayolu ve 2 şeritli tren yolu aynı seviyede geçecek. 


-59 metrelik genişliği ile dünyanın en geniş, 1408 metrelik ana açıklığı ile üzerinde raylı sistem olan dünyanın en uzun asma köprüsü olacak. 


-322 metreyi aşan yüksekliği ile dünyanın en yüksek kuleye sahip asma köprü olacak.


-Kuzey Marmara Otoyolu projesi'nin Odayeri – Paşaköy kesiminde yer alacak. Köprü üzerindeki raylı sistem, Edirne’den İzmit’e kadar yolcu taşıyacak.  Marmaray  ve İstanbul Metrosu ile entegre edilecek raylı sistemle Atatürk Havalimanı, Sabiha Gökçen Havalimanı ve yeni yapılacak 3. Havalimanı da birbirine bağlanacak.


-Kuzey Marmara Otoyolu ve 3. Boğaz Köprüsü, “Yap, işlet, devret’ modeliyle gerçekleştirilecek. 4.5 milyar TL yatırım bedeline sahip projenin yapım dahil işletmesi, 10 yıl 2 ay 20 günlük süre ile IC İçtaş – Astaldi JV tarafından yapılacak ve bu süre sonunda Ulaştırma Bakanlığı’na devir edilecek.



Kuzey Marmara Otoyolu Kurtköy – Akyazı ihalesi ne zaman?


Kuzey Marmara Otoyolu Kurtköy-Akyazı kesimi ne zaman ihale edilecek? 


Karayolları Genel Müdürlüğü’nün Emlakkulisi.com’a yaptığı açıklamaya göre, Kurtköy-Akyazı kesimi inşaatı ihalesi 2014 yılı içinde yapılacak. 


Kurtköy-Akyazı kesiminin 3-4 yıl içinde 2018’e kadar bitirilmesi planlanıyor..


Karayolları Genel Müdürlüğü’nün açıklaması şöyle;


“Kuzey Marmara Otoyolu (3. Boğaz Köprüsü Dahil) Projesi Kurtköy-Akyazı (Bağlantı Yolları Dahil) Kesimi İnşaatı işine ait ihale çalışmaları devam etmekte olup, 2014 yılı içerisinde ihalenin yapılması planlanmaktadır. 


İhalesi yapılacak sözleşmenin yürürlüğe girdiği tarihten itibaren 3-4 yıl içerisinde de projenin tamamlanması öngörülmektedir.”


Geri Dön