26 / 04 / 2024

Ön ödemeli konutların teslim süresi!

Ön ödemeli konutların teslim süresi!

Halk arasında maketten konut satışı olarak da bilinen, ön ödemeli konut satışında konutların teslim süresi ön ödemeli konut satışları hakkında yönetmelik'te yer alıyor. İşte, ön ödemeli konutların teslim süresi!



Ön ödemeli konutların teslim süresi!

Maketten konut satışlarında yapılan sözleşmeler, ön ödemeli konut satışı adı altında kanun ve yönetmelikler ile düzenleniyor. 


Ön ödemeli konut satış sözleşmesi, tüketicinin konut amaçlı bir taşınmazın satış bedelini önceden peşin veya taksitle ödemeyi, satıcının da bedelin tamamen veya kısmen ödenmesinden sonra taşınmazı tüketiciye devir veya teslim etmeyi üstlendiği sözleşmeye olarak biliniyor. 


Tüketicilerin ön ödemeli konut satışlarında zarara uğramaması için Tüketici Kanunu ve  Ön ödemeli konut satışları hakkında yönetmelikte bu hususta açıklamalara yer veriliyor. 


Halk arasında maketten konut satışı olarak da bilinen, ön ödemeli konut satışında konutların teslim süresi ön ödemeli konut satışları hakkında yönetmelik'te yer alıyor. 


Konutun teslimi...

MADDE 9 - (1) Ön ödemeli konut satışında devir veya teslim süresi sözleşme tarihinden itibaren otuz altı ayı geçemez. 


(2) Aşağıdaki hallerde konutun tüketiciye devir veya teslim edildiği kabul edilir:


a) Kat mülkiyetine konu konutun tüketici adına tescili, 

b) Kat irtifakına konu konutun tüketici adına tapu siciline tescil edilmesiyle birlikte konutun zilyetliğinin devri,

(3) Konutun oturmaya elverişli bir şekilde tüketiciye zilyetliğinin devredilmesi gerekir. Aksi halde, teslim gerçekleşmemiş sayılıyor. 



Ön ödemeli konut satış sözleşmesinin iptali!


Öznur YASLI/Emlakkulisi.com


Geri Dön