24 / 04 / 2024

Sitelerin karakterleri daimi yönetimlerce geliştirilir!

Sitelerin karakterleri daimi yönetimlerce geliştirilir!

Konut Siteleri Yönetimleri Danışmanı Nihat Dönmez Emlakkulisi.com okurları için "sitelerin karakterleri" konusunu değerlendirdi. İşte Nihat Dönmez'in Emlakkulisi.com okurları için yazdığı yazı...





Site yönetimleri birkaç toplantıdan, temizlik, güvenlik, bakım hizmetlerinden ibaret değildir. Günümüz insanın beklentileri artmıştır, artmalıdır. Sitelerde yaşamanın maliyeti olduğu gibi getirileri de olmalıdır. İki üç günlük konaklamada bile butik oteller tercih edilirken, ikamet amaçlı satın alınan, kiralanan dairelerin içinde bulunduğu sitelerde de butiklik, kendine özel uygulamaların varlığı önemli bir farklılıktır. 


Bunlardan biri de site karakteridir. Site özelliği ile site karakteri ayrı bir olgudur. Sitelerin özelliği geçici yönetim (imalatçı firma) tarafından markasına özgü konum, mimari, vaziyet planı ile ortaya konurken, sitenin karakteri de daimi yönetimlerce geliştirilir. Kim karaktersiz bir sitede oturmak ister ki?


İmalat katı yapılar, satış-pazarlama vaatler ile işini tamamlarken, hayatın temeli olan likidi (suyu) oluşturup, sürekli akarlığından kir tutmamasını, yenilenmesini  sağlayacak olan site yönetimidir. Site yönetimi ruhtur, en son üflenir. Tabi ki o site imalatı da ruh üflenebilir özellikte olmalıdır.


Kimi imalatçı “ müşteri memnuniyeti”, kimisi “dua almak”  olarak nitelese de, para kazanmanın ilerisinde oturum esnasında emlak değeri ve onun sebep-sonuçlarından olan huzur tüm çabaların, kazançların cilasıdır, albenisidir, başarısıdır.


Sitede, temel olarak  aile huzur içinde olabilmeli, ancak  bunun detayı olarak da her yaş, cinsiyet de kendini özel hissedebilmeli, kendinden bir şeyler bulabilmeli, kendine bir şeyler katabilmelidir.


Bundan on yıl öncesinde site yaşamında  farklılık oluşturma ezberi olan 7x24 güvenlik hizmeti varlığı, sosyal tesisler, spor kulüpleri artık standartlar haline gelmiştir.


İnsanların bencil değil de bireysel olduğu, aynı evin içinde bile bireysellik, özel hayatlara  saygı mücadelesinin yaşandığı gerçeğinden hareketle, bu bireysel özgürlüğün aynı evde değil de bari aynı parselde giderilmesine yönelik site yönetimi bayağı değil, karakterli olacaktır.


Çok iyi bir okuma ile, hem satış pazarlamaya büyük katma değer, hem de sürdürülebilir emlak değeri artışı sağlayacak olan bu tip oluşumların temeli imalat esnasında imalatçı yönetim kurulunun vizyonu ile mimarlar tarafından hayata dahil edilebilir.


Kim karaktersiz bir sitede oturmak ister ki?



www.konutsitesiyonetimi.com   


Nihat DÖNMEZ Site Yönetimleri Danışmanı

Makine Mühendisi-Emlak Müşaviri- Üniversite Eğitmeni 



Geri Dön