19 / 04 / 2024

1 gram bile altını olana kötü haber! Altında sular durulmuyor! Fiyatlar yükselecek mi düşecek mi? Ünlü analist açıkladı!

1 gram bile altını olana kötü haber! Altında sular durulmuyor! Fiyatlar yükselecek mi düşecek mi? Ünlü analist açıkladı!

Altın fiyatlarındaki son durum yatırımcılar tarafından merak ediliyor ve araştırılıyor. Peki suların durulmadığı altında son durum ne oldu? Altın fiyatları yükselecek mi düşecek mi? İşte merakla beklenen o açıklamalar...



Rusya Ukrayna Savaşı ile artan jeopolitik riskler sonucu güvenli liman gömleğini giyen altın, bu yılın Mart ayının başında adeta zirve yapmıştı.

Fakat daha sonra Fed yönlü baskı yemeye başlayan altın fiyatları, ons öncülüğünde geriledi. Ons altın yeni haftaya başlarken 1.786 dolar bandına çekildi ve 31 Ocak 2022 tarihinden beri görmüş olduğu en düşük seviyeyi gördü.

Sabah'ta yer alan habere göre, ons altın fiyatlarındaki bu geri çekilme ile yurt içinde gram altın 900 lira psikolojik bandının aşağı yönlü kırarak, 893 lirayı test etti.

1 gram bile altını olana kötü haber! Altında sular durulmuyor! Fiyatlar yükselecek mi düşecek mi? Ünlü analist açıkladı!

"ALTIN FED DUVARINA ÇARPTI"

Stratejist Cüneyt Paksoy, son zamanlarda sık sık gündeme gelen altın fiyatlarının geçtiğimiz dönemde Rusya Ukrayna Savaşı ile dolar endeksinin güçlü olmasına rağmen 2.050 seviyesinin üzerini denediğini fakat son dönemde bir zayıflama olduğunu kaydederken şunları dile getirdi: "Tabi dolar endeksi 105'lere, ABD tahvilleri 3,20'lere geldi. Bu durum altın fiyatlarına baskı yaratıyor. Kısacası altın fiyatlarının önünde agresif bir Fed duvarı var" .

Yaptığı açıklamada altın için güvenli liman özelliğinin şimdilik ikinci planda kaldığını kaydeden Cüneyt Paksoy, "Altın fiyatları teknik olarak düzeltme sürecini kuvvetli yaşıyor. Önünde kısa vadede agresif bir Fed blokajı var." dedi.
 

1 gram bile altını olanlara müjde! Altın fiyatlarında son dakika! İşte 15 Mayıs 2022 altın fiyatları!

Altın ve doların kaderi yarın yeniden yazılıyor! Altın kahini İslam Memiş mantıklı olanı açıkladı...

Yıllık izne çıkacaklar dikkat! Milyonlarca çalışana büyük müjde geldi! Bunu yapana 4 bin 173 lira...


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön