26 / 04 / 2024

13. Konya İnşaat Fuarı İstanbul'da gerçekleşti!

13. Konya İnşaat Fuarı İstanbul'da gerçekleşti!

Tesisat inşaat Malzemecileri Federasyonu (TİMFED) Yönetim Kurulu Başkanı Kemal Çelik önderliğinde düzenlenen 13. Konya inşaat Fuarı hazırlık ve tanıtım toplantısı İstanbul'da yapıldı.



Tesisat inşaat Malzemecileri Federasyonu (TİMFED) Yönetim Kurulu Başkanı Kemal Çelik önderliğinde düzenlenen 13. Konya inşaat Fuarı hazırlık ve tanıtım toplantısı İstanbul'da yapıldı.


Toplantıya, İstanbul'da yaşayan Konyalılar tarafından kurulan 78 vakıf ve dernek temsilcilerinin yam sıra eski Çevre Bakanı Ali Talip Özdemir, Konya Ticaret Odası Başkanı Selçuk Öztürk,  TOKİ  Başkan Yardımcısı Ahmet Şahin, TÜYAP Anadolu Fuarları Genel Müdürü İlhan Ersözlü, KONSİAD Başkam Mustafa Büyükdede, Seydişehir Belediye Başkanı Mehmet Tutal, TİMDER Yönetim Kurulu Başkanı Ertan Sapankaya, KONTİMDER Yönetim Kurulu Başkanı Osman Başaran, TİMFED, TİMDER ve KONTİMDER üyeleri katılım sağladı. Toplantıda, Konya'nın ekonomik önemi, yapımı devam eden ve yapılacak projeler, Konya'da fuarcılığın geldiği nokta ve 26-29 Mayıs tarihleri arasında Konya'da gerçekleştirilecek 13. Yapı, İnşaat Malzemeleri, iş ve İnşaat Makineleri, Isıtma, Soğutma, Havalandırma, Tesisat ve Doğalgaz Teknolojileri Fuarı konuşuldu. 


TİMFED, İNŞAAT FUARI NA DESTEK VERİYOR 


TİMFED Yönetim Kurulu Başkanı Kemal Çelik, fuarların önemine işaret ederek; "Konya'nın, Anadolu'nun ortasında bulunan coğrafi konumu ve iç dinamikleri ile olgunlaşan sanayisinin geldiği noktada, Türkiye ekonomisindeki yeri; yadırganamaz. TİMFED olarak, 7 derneğimiz, 1 temsilciliğimiz ve 2000 üyemizle 13. Konya İnşaat Fuarı'na destek veriyoruz.' dedi.


KONYA ANADOLU'NUN YILDIZI KONUMUNA GELDİ 


Konya Ticaret Odası Başkanı Selçuk Öztürk '40 bin m2 yüzölçümüyle, %60'ı 35 yaşın altında 2 milyon 130 bin nüfusu, 5 üniversitesinde eğitim alan 120 bin öğrencisi ile Konya, Anadolu'nun yıldızı konumuna gelmiştir. Konya, 2015 yılında gerçekleştirdiği 1,373 Milyon Dolar'lık ihracatı ile Türkiye ekonomisinin ortalamaları üstünde performans gösterdi. 2016 da ise 1.6 Milyon Dolar'lık ihracat planlıyoruz" diye konuştu. 


KONYA'DA DÜZENLENEN FUARLARIN EKONOMİK BÜYÜKLÜĞÜ 


TÜYAP Anadolu Fuarları Genel Müdürü İlhan Ersözlü ise, Konya'da 2003 yılından beri düzenledikleri 195 fuara 44 ülkeden 17 bin 500 firma, 56 ülkeden 35 bin ziyaretçi katıldığını ifade ederek Konya'da düzenlenen fuarların ekonomik büyüklüğünden bahsetti. 


KONYA, İSTANBUL'UN ÜZERİNDEN YÜKÜ ALMAYA HAZIR 


Kendisi de Konyalı olan, eski Çevre Bakam Ali Talip Özdemir, bu toplantıya katılmaktan ve Konyalı hemşerileri ile buluşmaktan duyduğu mutluluğu belirterek "İstanbul 2 Trilyon Dolarlık gayri safı milli hasılanın %45'ini taşıyor. İstanbul'un üstünden bu yükü almamız gerekiyor. Konya konumu, sanayisi ve kente yapılan yatırımları ile bu yükü almaya hazır" diye konuştu.



Anadolu'da Bugün


Geri Dön