18 / 04 / 2024

145 günlük suyumuz var!

145 günlük suyumuz var!

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, hiç yağmur yağmasa bile kentin 145 günlük suyu bulunduğunu bildirdi. Topbaş, 2007'de yüzde 7 olan baraj doluluğumuz şu anda yüzde 16 oranında dedi...



Başkan Topbaş: 145 günlük suyumuz var. Ancak yine de idareli kullanılmalı. Şahsen ben bardağıma içebileceğim kadar su dolduruyorum.


İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, hiç yağmur yağmasa bile kentin 145 günlük suyu bulunduğunu bildirdi. Topbaş, "2007'de yüzde 7 olan baraj doluluğumuz şu anda yüzde 16 oranında. Ancak kullanım konusunda dikkatli olunmalı. Şahsen ben bardağıma bile içeceğim kadar su alıyorum. İçme kalitesindeki suyu her yerde kullanıyoruz" dedi. İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin 'Taksim Meydanı ve Yakın Çevre Düzenleme Projesi'nin Beyoğlu'ndan sorumlu 2 No'lu Koruma Kurulu tarafından onaylandığını kaydeden Topbaş, "Koruma Kurulu'nun vereceği cevabı bekliyorduk. Şu anda sonuçlandı. Biz bu süreci beklemek zorundaydık" şeklinde konuştu.


İSTİKLAL CADDESİ DE DÜZENLENECEK 


Yeni projeyle ilgili detaylar da veren Topbaş, "Üst yapı dediğimiz beton ortadan kalkacak. Yeşili, sert zemini olan ve Kurul'un da kabul ettiği ölçekte bir çalışmayı tamamladık. Yakın tarihte bu işe girip bir an önce bitirmeyi planlıyoruz" dedi. İstiklal Caddesi'nin de düzenleneceğini belirten Topbaş, "Seçilen malzeme ile yeni bir uygulama tamamlanacak. Malzeme üzerinde çok durduk, İstiklal Caddesi'nde Sultanahmet'te yaptığımız çalışmanın bir benzeri olacak. Yürüme konforunu bozmayacak biraz daha az kıvrımlı ve beton harç üzerinde olacak. İSTON özel olarak üretti. Taksim Meydan ı maalesef sadece geçiş alanı olarak kullanılıyor. İstiyoruz ki Taksim Meydanı yaşanılır bir yer olsun, vakit geçirilsin" dedi. 


Zeynel Yaman/ Sabah 


Geri Dön