26 / 04 / 2024

15 Eylül evde bakım maaşı yatan iller belli oldu mu? İşte 15 Eylül 2022 evde bakım maaşı yatan iller!

15 Eylül evde bakım maaşı yatan iller belli oldu mu? İşte 15 Eylül 2022 evde bakım maaşı yatan iller!

Evde bakım maaşları hesaplara geçiyor. 3336 TL bugün hesaplara yatırılıyor. İşte detaylar!



EVDE BAKIM YARDIMI YATIRILMAYA BAŞLANDI!

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, engelli bireylerin öncelikle aile yanında desteklenmeleri düşüncesi ile 2006 yılında başlatılan Evde Bakım Yardımı ile bakıma ihtiyaç duyan ağır engelli yakını olan ve bakımını üstlendiği için çalışamayan vatandaşların desteklendiğini yeniledi.

Temmuz ayı memur maaş katsayısına göre yapılan artış ile birlikte sosyal hizmet modelleri bağlamında Evde Bakım Yardımı’nın 2022 yılı Temmuz-Aralık dönemi için 2 bin 354 TL’den 3 bin 336 TL’ye çıkarıldığını bildiren Bakan Yanık, “Her ay düzenli bir şekilde engelli vatandaşlarımızın hesaplarına yatırdığımız Evde Bakım Yardımı işlemlerinin takip edildiği elektronik bilgi sistemini bütünleşik sisteme entegre ettik” diyerek sözlerine şöyle devam etti;

“Ödemeler açık, şeffaf ve hızlı bir şekilde ihtiyaç sahiplerine ulaştırmak için kurulan yeni sistem ile yapılmaktadır. Bu kapsamda bakıma ihtiyacı olan ağır engelli vatandaşlar ve ailelerine ekonomik destek sağlamak için bu ay toplam 1 milyar 849 milyon TL Evde Bakım Yardımı'nı hesaplara yatırmaya başladık. Bu ay yani Eylül ayında 554 bin vatandaşımız Evde Bakım Yardımı'ndan yararlanacak.”

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık; “Bakanlık olarak engelli vatandaşlarımız için sağlık, eğitim, güvenlik, istihdam gibi temel alanlardaki haklarına istedikleri zaman ulaşmalarını sağlamak ve hak temelli bir bakış açısı ile politikalar geliştirdiklerini vurguladı. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, “Bu yapacağımız ödeme ile bu içinde bulunduğumuz yılın ilk 8 aylık diliminde ortalama 544 bin kişiye toplamda 11 milyar 353 milyon TL Evde Bakım Yardımı yapmayı planlıyoruz. Ödemelerin tüm engelli vatandaşlarımıza hayırlı olmasını temenni ederim” şeklinde konuştu.

Halkbank TOKİ ödemesi nasıl yapılır? TOKİ Halkbank başvuru ücreti kaç TL? İşte detaylar!

Ayçiçek yağı fiyatları artık yüz güldürecek! Fiyatlarda beklenen düşüş! İşte detaylar!

Kış gelmeden kışlıklarınızı hazır edin! kışlık giyimde tedarik sıkıntısı! işte kışlık giyim fiyatlarındaki değişim

Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön