25 / 04 / 2024

15 milyon TL'lik arsa dolandırıcılığı, tapu memurları sayesinde engellendi!

15 milyon TL'lik arsa dolandırıcılığı, tapu memurları sayesinde engellendi!

Başkasına ait kimlik belgesiyle başkasına ait İstanbul Sultanahmet'teki arsanın satışını gerçekleştirmek isteyenler tapu memurları sayesinde yakayı ele verdi.



Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğünün verdiği bilgilere göre, mega kent İstanbul'un Fatih ilçesi Sultanahmet'te  M.H.C ismine kayıtlı arsayı satışa çıkarabilmek amacıyla PTT'den e-Devlet şifresi alan kişilerin, Tapu ve Kadastro Bilgi Sistemi (TAKBİS) üzerinden talep oluşturmaları ve daha sonrasında, yetkili tapu memuru, noterden alınan vekalet ve talep formunu denetledi.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, tapu memurlarının, noter vekaletinde bulunan imzalarla resmi senetteki imzaların karakter olarak uyuşmadığını farketmesiyle konu Fatih Tapu Müdürlüğüne taşındı.

15 milyon TL lik arsa dolandırıcılığı, tapu memurları sayesinde engellendi!

Taşınmaz kaydının 1996 tarihli olduğu ve o tarihten bugüne kadar hiçbir işlem görmediği bildirilerek, hak sahipliğinin tespiti için incelemeler başlatıldı.

Konuyla ilgilenen tapu yetkilileri, malik M.H.C'ye telefonla ulaştı. Malikin "Ben vekalet vermedim" demesiyle malik müdürlüğe çağrıldı. Gerçekleştirilen yazışmalar sonucunda yapılan işlemlerin gerçek hak sahibinden gelmediği belirtildi ve hazine zararına sebebiyet vermemek için işlem sahiplerine suç üstü yapılabilmesi amacıyla satış işlemleri hazırlandı ve Fatih İlçe Emniyet Müdürlüğüne de haber verildi.

15 milyon TL lik arsa dolandırıcılığı, tapu memurları sayesinde engellendi!

İşlemi gerçekleştirilen dolandırıcılara,randevu ve harç SMS'i gönderildi. Dolandırıcılar tapu müdürlüğünde satış işlemleri gerçekleştirirken emniyet görevlileri tarafından yakalandı ve 15 milyon TL'lik gayrimenkulün satışı engellendi.

 

Silivri'nin tapu sorunu belediye meclisinde!


Geri Dön