20 / 04 / 2024

18 Haziran 2021 dolar kuru!

18 Haziran 2021 dolar kuru!

Milyonların takip ettiği dolar/TL, haftanın başında 8,40 lira seviyelerinde işlem görürken Fed faiz kararı sonrasında yükseliş eğilimine geçti...



Dolar kuru haftanın son işlem gününde Merkez Bankası faiz oranlarının açıklanması ile yükseliş eğilmine geçti. ve 8,67-8,71 seviyelerinde işlem görüyor.

NTV'de yer alan habere göre;  ABD Merkez Bankası'nın (Fed toplantısından sonra dolar kuruna olan talep gittikçe arttı. Dolar kuruna taleplerin artması  talep artarken, emtia ve diğer ülke para birimlerinde satış baskısına neden oldu.  

18 Haziran 2021 dolar kuru!

Yeni haftaya 8,39 bandında başlayan dolar kuru   Fed faiz kararı sonrasında yukarı yönlü devam etti. Dün Merkez Bankası faiz kararını açıkladı. Türkiye Cumhuryeti Merkez Bankası politika faizini yüzde 19 seviyesinde sabitledi. Merkez Bankası kararı sonrasında dolar/TL 8,72 bandını aştı.

Dolar endeksi haftanın başında 90,3 seviyelerinde iken Fed kararından sonra bu seviye 92'nin üzerine çıktı. Milyonlarca kişi tarafından sıkı takip altında olan dolar endeksi böylelikle 2 ayın zirvesine çıktı. Tüm bu gelişmelerin yaşanması ile haftanın dördüncü gününde dolar  8,7294 ile iki haftanın en yüksek seviyesine ulaştı ve günü yüzde 1,3 ykselişle 8,7194 liradan tamamladı.

18 Haziran 2021 dolar kuru!

Haftanın son işlem gününde yani bugün dolar/TL 8,67 TL lira seviylerinde bulunuyor. Dolar endeksi ise dünkü kapanış bandına göre yüzde 0,1 yükselişle 92 seviyesinde işlem görüyor. Euro/TL ise haftanın son işlem gününde 10, 32 liradan işlem görüyor. 

Dolar yükselişe geçti! İşte dolar kuru!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön