26 / 04 / 2024

2. el araçlarda 6 ay şartı sonrası büyük muamma! 135.000 liralık fark çıktı!

2. el araçlarda 6 ay şartı sonrası büyük muamma! 135.000 liralık fark çıktı!

Aynı fabrikada aynı yıl üretilen, modelleri, aksesuar paketleri renkleri, hatta hasarsızlık durumları bile aynı olan araçlar arasında 135 bin liralık fiyat farkı dikkat çekti. Vatandaşlar ise aradaki bu farkın nedenini fırsatçılara bağlıyor.



2. el otomobilde yüksek fiyatların önüne geçilmesi için '6 ay ve 6 bin km' sınırlaması gelmişti. Kararın fiyatlara ne kadar yansıyacağı merak konusuyken ikinci el araçlar için internet sitesine koyulan ilanlar kafalarda karışıklık yarattı. Aynı marka, model ve özelliklerlerde araçların satış fiyatında önemli farklar olduğu görüldü. Satış platformlarındaki ilanlarda özellikleri aynı araçlardan biri 540 bin, diğeri 675 bin liraya satışa çıkarılması kafaları karıştırdı.

6+6 KARARI SONRASI DİKKAT ÇEKEN VERİ

2. el araçlarda 6 ay şartı sonrası büyük muamma! 135.000 liralık fark çıktı!

Sarı sitede yayınlanan ilan verilerinden hazırlanan raporda Ağustos ayında bazı araçların fiyatlarında düşüş yaşandı. Ancak bu düşüşün model yılı 2019 ve üzeri olan yani daha genç olan araçlarda ve sadece yüzde 1,3 oranında olduğu gözlemlendi. Model yılı 2016 - 2018 aralığında olan araçlarda ise değişim olmadı.

Genç araçların fiyatlarındaki düşüş, bu araçların yayından kaldırılan ilanlar içerisindeki oranının da artmasına neden oldu. 0-6 yaş aralığındaki otomobillerin içerisindeki payı, Temmuz ayına göre yüzde 22,3’ten yüzde 24,6’ya yükseldi. Yaşı daha büyük otomobillerin payı ise yüzde 77,7’den yüzde 75,4’e düştü.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön