20 / 04 / 2024

2019 emlak vergisi ödeme tarihleri!

2019 emlak vergisi ödeme tarihleri!

Taşınmaz malı bulunan vatandaşlar, 2019 yılının sona ermesiyle emlak vergisi ödemelerinin ne zaman başlayacağını ve ne zaman biteceğini araştırıyor. 



Belediyelerce verilen emlak vergisi, taksitli ya da tek seferde açıklanan tarihlere de ödenebiliyor. Peki, 2019 emlak vergisi ne zaman ödeniyor? İşte, emlak vergisi ödeme tarihleri ve konu hakkında tüm merak edilenler...

Hürriyet Gazetesi'nde yer alan habere göre; her yıl düzenli olarak belediyelerce verilen emlak vergisi, tek seferde ödenebileceği gibi iki taksit şeklinde bölünebiliyor. Ödeme gerçekleşirken, belediyelerden verilen beyanname süresi doluyor. İşte, emlak vergisi hakkında merak edilenler...

Emlak vergisi, tek seferde ödenebileceği gibi iki taksit olarak ödenebiliyor. İlk taksitlendirme mart, nisan ve mayıs aylarında; ikinci taksitlendirme ise kasım ayında yapılacak.

1 Kasım Cuma günü başlayan 2019 ödemeleri ikinci etabı, ay sonuna kadar sürecek.

EMLAK VERGİSİ NASIL ÖDENİR?

Ödeme hakkında belediyelerden tahsis edilen beyanname doldurulur. Beyanname için başvuru yapılırken tapu, nüfus cüzdanı ve eğer söz konusu bina ise kullanma izninin fotokopilerinin hazır bulunduruluyor. Beyanname için meskenin yer aldığı adres ile mükellefin ikamet adresi ve vergi numarası bildirilmelidir. Ödemeler, taşınmazın bağlı olduğu belediyelere ya da havale ile belediyelerin banka hesaplarına yatırılabiliyor. Bunların dışında artık internetten ödeme yapılabiliyor.

KİMLER EMLAK VERGİSİNDEN MUAF?

Emlak vergisi üzerinde taşınmaz malın tapusuna sahip olanlar mükellef ve buna bağlı olarak dolaysız vergi türleri arasında bulunuyor. Bu durumunda yanında birden fazla konuta sahip olmamak, aylık geliri dışında başka bir geliri bulunmamak gibi belli şartlara bağlı olarak emekliler, ev hanımları, işsizler ve engelliler emlak vergisinden muaf tutuluyor.


Geri Dön