25 / 04 / 2024

2022 tarımsal destekleri ne zaman yatacak? Tarımsal destek ödemeleri yattı mı?

2022 tarımsal destekleri ne zaman yatacak? Tarımsal destek ödemeleri yattı mı?

Tarımsal destek ödemeleri binlerce çiftçinin gündemini oluşturuyor. Çiftçiler, tarımsal destek ödemelerinin ne zaman hesaplara yatacağını merak ediyor. İşte detaylar!



TARIMSAL DESTEK ÖDEMELERİ HESAPLARA YATTI MI?

  • Hayvansal Hastalıkları Tazminatı Desteği olarak 23 milyon 168 bin 529 TL
  • Dane Zeytin Desteği olarak 23 milyon 157 bin 763 TL
  • Çiğ Süt Desteği olarak 282 milyon 615 bin 995 TL
  • Sürü Büyütme ve Yenileme Desteği olarak 345 milyon 101 bin 500 TL
  • Tarımsal Yayım ve Danışmalık Desteği olarak 25 milyon 870 bin TL
  • Hububat Baklagil ve Dane Mısır Desteği olarak 11 milyon 184 bin 936 TL
  • Kırsal Kalkınma Yatırımları Desteği 16 milyon 610 bin 167 TL ödenek ayrıldı.

Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci, Twitter hesabı üzerinden tarımsal destek ödemeleri hakkında açıklama yaptı. Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci, "740 milyon 818 bin 713 lira tarımsal destekleme ödemelerini çiftçilerimizin hesaplarına yatırdık.  Ödemeler bereketli ve hayırlı olsun." şeklinde paylaşım yaptı.

ÇİFTÇİ DESTEK ÖDEMESİ NASIL SORGULANIR?

Çiftçi destek ödemesini alan vatandaşlar zaten Çiftçi Kayıt Sistemi'ne kayıtlı olduklarından e-Devlet üzerinden T.C. Kimlik Numaraları ve şifreleriyle 2022 Çiftçi Destek Ödemesi sorgulamasını yapabilirler. Sorgulama yapmak için e devlet ekranı üzerinden Çiftçi Kayıt Sistemi ekranına giriş yapmak yeterli olacaktır.  Ödeme sorgulamalarını vatandaşları e devlet şifresi temin etmeleri takdirde kolaylıkla yapabilirler.

DEVLET ÇİFTÇİYE DESTEK VERİYOR MU?

Cumhurbaşkanı kararıyla boş bırakılan, atıl durumda veya nadasa bırakılan arazilerde hububat, baklagil ve ayçiçeği, kanola, soya, aspir gibi yağlı tohumlu bitki üretimine hibe desteği verilmektedir. 2022 yılı için uygulanacak hibe programı kapsamında, proje toplam bedelinin yüzde 75'ine kadar hibe desteği sağlanmayı planlanıyor.

GSS primleri ne kadar oldu? Genel Sağlık Sigortası primleri arttı mı?

Askerlik ve doğum borçlanması yeni asgari ücret zammından sonra arttı mı?

Asgari ücret yönetmeliği değişti! Yeni asgari ücret yönetmeliğinde neler yer alacak?


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön