25 / 04 / 2024

2023'e kadar 3 bin kilometre bisiklet yolu ve yeşil yürüyüş yolu yapma hedefimiz var!

2023'e kadar 3 bin kilometre bisiklet yolu ve yeşil yürüyüş yolu yapma hedefimiz var!

Türkiye'nin kuzeyiyle güneyini, doğusuyla batısını birbirine bağlayan bu ekolojik koridorların bir parçasının da millet bahçeleri olduğunu vurgulayan Kurum, "2023 yılına kadar 3 bin kilometre bisiklet yolu ve yeşil yürüyüş yolu yapma hedefimiz var" dedi.



Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Konyaspor tesislerini ziyareti sonrasında, çevre düzenlemesi ve bisiklet yolunu incelemek amacıyla Fırat Caddesi'ne geldi.

Bisiklet yollarıyla ilgili da açıklamalar yapan Bakan Kurum, iklim değişikliğiyle mücadelede yatay şehirleşme ve bu şehirleşmeler arasında ekolojik koridorların önemli olduğuna dikkat çekti. 

- "2023 yılına kadar 3 bin kilometre bisiklet yolu ve yeşil yürüyüş yolu yapma hedefimiz var"

Türkiye'nin kuzeyiyle güneyini, doğusuyla batısını birbirine bağlayan bu ekolojik koridorların bir parçasının da millet bahçeleri olduğunu vurgulayan Kurum, "Şu an 81 ilde devam eden projelerimiz var. Bu projelerimiz içinde bisiklet yollarımız var. Bisiklet yollarıyla alakalı da 2023 yılına kadar 3 bin kilometre bisiklet yolu ve yeşil yürüyüş yolu yapma hedefimiz var. Bu ekolojik koridorlarının da bir parçası olacak, yeşil yürüyüş yollarıyla, bisiklet yollarıyla ekolojik koridorlarımızı, millet bahçelerimizi birbirine bağlayacak bu proje bizim için hayati önem taşıyor" diye konuştu. 

Bu çalışmaların 1600 kilometre kıyı güzergahında, 1550 kilometre de tarihi, kültürel, doğal alanların birbirine bağlanmasında yürütüldüğüne dikkat çeken Bakan Kurum, şöyle konuştu: 

"Edirne'den giren bir vatandaşımızın Hakkari'ye kadar hem bu doğal alanlarımızı hem kültürel alanlarımızı hem de şehirlerimizin en önemli lokasyonlarını birbirine entegre edecek, bağlayacak bisiklet yolları projemizi inşallah yapıyoruz. Konya Büyükşehir Belediyesi ve ilçe belediyelerimizle Türkiye'ye örnek olacak bir bisiklet yolu master planı hazırladık. Bu plan çerçevesinde Konya'mız şu an dünyada en fazla bisiklet yolu olan 2. şehrimiz. 550 kilometre bisiklet yoluna sahip. İnşallah 2030 yılına kadar bisiklet yollarını 750 kilometreye çıkaracak çalışmaları Büyükşehir Belediyemiz ve ilçe belediyelerimizle yapıyoruz."

Kurum, Türkiye'de ilk örnek olan bisiklet yolu köprüsünün de Konya'da olduğunu belirtti. 

Bisiklet tramvaylarında da vatandaşların güvenle seyahat edebildiğini anlatan Kurum, "Amacımız, hedefimiz bisiklete binmeyi arttırmak. Bu noktadaki altyapıyı da yerel yönetimlerimiz olarak bakanlığımızın vereceği her türlü destekle arttıracağımızı ifade ediyorum" şeklinde konuştu.

Konya'da 6 bin 435 sosyal konut inşa ediliyor! 


Geri Dön