23 / 04 / 2024

280 milyon dolarlık gayrimenkulü sahte evrakla satmaya çalışan 5 kişi yakalandı!

280 milyon dolarlık gayrimenkulü sahte evrakla satmaya çalışan 5 kişi yakalandı!

Sakarya Kocaali'de tapu müdürlüğünde sahte evraklarla işlem yapmaya çalışan, aralarında bir avukatın da yer aldığı 5 şüpheli yakalandı...




Sakarya'nın Kocaali ilçesinde tapu müdürlüğünde sahte evraklarla işlem yapmaya çalışan, aralarında bir avukatın da yer aldığı 5 şüpheli polis ekipleri tarafından gözaltına alındı.

Alınan bilgilere göre, Kocaali Tapu Müdürlüğüne Muğla'nın Milas ilçesindeki yaklaşık olarak 280 milyon dolarlık gayrimenkuller için yetki evraklarıyla başvuran kişi, müdürlükte çalışan bir personelin dikkatini çekti. 

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, personel tarafından inceleme altına alınan evrakların sahte oldukları tespit edildi. Sahte evrakla işlem yapmaya çalışan şüpheliye belli etmeden yaşanan durum emniyete bildirildi.

Bunun üzerine polis ekipleri, aralarında bir avukatın da yer aldığı  4 şüpheliyi tapu müdürlüğünde imza aşamasındayken suçüstü yakaladı. Şüphelilerin ifadesi doğrultusunda bir kentte tapu müdürlüğünde görev yapan bir şüpheli daha gözaltına alındı.

Zanlıların emniyetteki işlemleri devam ediyor.

Milas Kaymakamı Eren Arslan, arazi sahibinin kimlik bilgilerinin yasa dışı yollardan ele geçirildiğini anlatarak, şu ifadeler kullanıldı: "Tapu müdürümüzün verdiği bilgiye göre, işlem esnasında Kocaali Tapu Müdürlüğü, Milas Tapu Müdürlüğü'nden yetki talep ediyor. Talebi dinleyen görevli arkadaşlar, o esnada arazinin sahibine ulaşarak, satış işlemini soruyorlar. Arazi sahibi herhangi bir satış işleminin söz konusu olmadığını ifade ediyor. Bu gelişme üzerine arkadaşlar Kocaali Tapu Müdürlüğü'nü uyararak, söz konusu kişilerin gözaltına alınmasını sağlıyorlar. Dikkat ve duyarlılıkları ile dolandırıcılığı önleyen tapu personelimizi ödüllendirdik. Vatandaşlarımız, tanımadıkları kişilerle kimlik bilgilerini paylaşmasınlar."
 


Geri Dön