26 / 04 / 2024

3. havalimanı Almanları kıskandırdı!

3. havalimanı Almanları kıskandırdı!

İstanbul 3. havalimanı projesi Alman dergisi Der Spiegel'e inşaat çalışmalarındaki hızıyla haber oldu. Dergide 3. havalimanının başarısına dikkat çekildi.




İstanbul'da yapımı devam eden 3. havalimanı inşaatı hızla devam ediyor. Türkiye'nin mega yatırım projelerinden olan 3. havalimanı Alman Der Spiegel dergisinde haber oldu. Dergide 3. havalimanının başarısına dikkat çekildi.

 

3. havalimanı Almanları kıskandırdı!

 

24 saat inşaat çalışmaları devam eden 3. havalimanının işaatıyla ilgili haber yayımlayan Der Spiegel, haberde mega projenin geldiği noktaya dikkat çekti.


İlk etapta 90 milyon yolcu

Alman dergisi Der Spiegel Türk Hava Yolları'yla (THY) Lufthansa arasında yaşanan rekabeti öne çıkardı. Haberde THY'nin yeni çıkış noktasının olacağına dikkat çekildi. 29 Ekim 2018'de resmi açılış töreninin yapılacağı 3. havalimanına ilk uçak Şubat 2018'de inecek. 


3 bin çalışan, 3 bin makine

3. havalimanında 30 binin üzerinde kişi ve 3 binin üzerinde makine çalışıyot. Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan daha önce yaptığı açıklamasında; "29 Ekim 2018 tarihinde birinci fazı olan kısmını açmak ve uçuşları oradan yapmak istiyoruz. Atatürk Havalimanı ile 3. Havalimanı uçuşları ortak. Atatürk Havalimanı’nın daha sonra sadece daha küçük uçaklara hizmet verecek." demişti.


İlk uçak 4 ay içinde inecek

Yapımı hızla devam eden 3. havalimanının inşaatının yüzde 68'i tamamlandı.  3. havalimanına ilk uçak 2018'in Şubat ayında inecek. Havalimanının açılışı ise 29 Ekim 2018'de yapılacak.


Akşam 

 


Geri Dön