28 / 03 / 2024

3. Havalimanı metrosu ne zaman açılacak?

3. Havalimanı metrosu ne zaman açılacak?

Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Gayrettepe-Yeni Havalimanı metro hattı çalışmalarının devam ettiğini söyledi. Arslan, "Havalimanına ilk metro hattını 2019’da açmayı planlıyoruz." dedi.



 

Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Senegal'in başkenti Dakar'da Türk basın mensuplarıyla bir araya geldi.

 

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, Halkalı-Gebze arasında yapımı devam etmekte olan banliyö hattı ile ilgili de bilgiler veren Bakan Arslan,  Marmaray  ile banliyö hatlarının ayrı olmadığını belirtti ve Halkalı’dan Gebze’ye kadar kesintisiz tek sistem olacağını söyledi. Halkalı’dan kalkan bir trenin Marmaray metro araçlarıyla bağlantılı hareket ettiğini belirten Bakan Arslan, "Bu üç ayrı proje gibi anlaşılmamalı. Yapıları farklı, Marmaray deniz altında ancak banliyöler metro standardında olacak. Bunlar Marmaray’a bağlanacak. Gebze’den kalkan bir tren Halkalı’ya kadar kesintisiz gidecek. Bu 2018 Aralık ayında açılacak ve tam 77 kilometre giden bir araçtan bahsetmekteyiz” dedi.

 

- "Havalimanına ilk metro hattını 2019’da açmayı planlıyoruz"

 

Yeni Havalimanı bağlantı yolları hakkında da bilgi veren Arslan şu açıklamaları yaptı:

 “Pendik-Kaynarca-Sabiha Gökçen Havalimanı metro inşaat çalışmaları devam ediyor. Gayrettepe-Yeni Havalimanı metro hattı çalışmaları da sürmekte. Ayrıca Yeni  Havalimanı-Halkalı,yani Marmaray hattı bağlantılı olan metro sistemini de yakında ihale edeceğiz. Yeni Havalimanına tüm taşıma senaryolarını çalışıyoruz. Üçüncü köprü bağlantısı bitti. Odayeri’nden D-20 dediğimiz Çatalca’ya bağlanacak yol bu sene sonunda tamamlanıyor.

 

Kınalı bağlantısı da havalimanıyla birlikte bitecek. Biz şehrin muhtelif yerleri olmak üzere 4 ya da 5 noktadan havalimanına karayolu bağlantısı yapmaktayız. Metro ondan biraz daha sonra bitecek ancak havalimanına araç ve toplu taşıma bağlantı yollarını bitiriyoruz. Havalimanına ilk metro hattını 2019’da açmayı planlıyoruz. Atatürk Havalimanı’na 60 milyon yolcu taşıyoruz. Oraya iki yol bağlantısı var, E-5 ve sahil yolu. Yeni Havalimanı’na ise 5 yol bağlantımız olacak. Korkulacak bir durum yok. Toplu taşıma servisleri de hızla devreye alınacak.”

 


Geri Dön