27 / 04 / 2024

3 Katlı Büyük İstanbul Tüneli ihalesine YİD modeliyle çıkılacak!

3 Katlı Büyük İstanbul Tüneli ihalesine YİD modeliyle çıkılacak!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turhan, 3 Katlı Büyük İstanbul Tüneli Projesi'nin dünyada bir ilk olduğunu söyledi. Turhan, projenin, yap-işlet-devret (YİD) modeliyle ihale ilanına çıkılacağını belirtti..



Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turhan, Anadolu Ajansı muhabiri Arife Yıldız Ünal'a , "Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığının 100 Günlük İcraat Programı"na ilişkin değerlendirmede bulundu.

Bakan Mehmet Cahit Turhan kamuoyunda "mega proje" olarak bilinen 3 Katlı Büyük İstanbul Tüneli Projesi'nin dünyada bir ilk olduğunu hatırlattı ve 15 Temmuz Şehitler Köprüsü aksının ihtiyacı olan metro tüneliyle Fatih Sultan Mehmet Köprüsü aksının ihtiyaç duyduğu karayolu tünelinin birleştirilerek tek tünelle geçiş sağlanacağını söyledi.

9 farklı raylı sistem hattını entegre edecek 3 Katlı Büyük İstanbul Tüneli projesi tamamlandığında günde 6,5 milyon kişinin yolculuk yapmasının öngörüldüğünü aktaran Turhan, etüt proje çalışmaları devam eden projenin, yap-işlet-devret (YİD) modeliyle ihale ilanına çıkılacağını söyledi.


3 Katlı Büyük İstanbul Tüneli ne kazandıracak?
 


Geri Dön