24 / 04 / 2024

3 yıl dolmadan emekli maaşı taşıma nasıl yapılır?

3 yıl dolmadan emekli maaşı taşıma nasıl yapılır?

Emekli maaşı taşıma işlemi, emeklilerin şu aralar en ilgilendiği konuların başında geliyor. Taşıma işlemine dair bilinen ve bilinmeyen hususlar olabilir. İşte emekli maaşı taşıma işlemine dair detaylar!



EMEKLİ MAAŞI BAŞKA BANKAYA NASIL TAŞINIR?

Emekli maaşını aldığı banka ile 3 yıllık taahhüt süresini dolduranlar ya da yeni emekli olacak kişiler, diledikleri bankaya başvuru yaparak maaşlarını taşıyabilme hakkına sahiptir. Maaşlarını taşımak isteyen emeklilerin bankaya bildirimde bulunulması gerekiyor. Bu bildirim bankaların şubelerinden veya e-Devlet sistemi üzerinden kolaylıkla gerçekleştirilebilir.

3 YIL DOLMADAN EMEKLİ MAAŞI TAŞIMA NASIL YAPILIR?

Banka değiştirme işlemi emeklilerin bildirimde bulunması ile yukarıda bahsettiğimiz gibi kolaylıkla yapılabiliyor. Bankası ile 3 yıllık taahhüt süresi dolan veyahut dolmayan emekliler veya yeni emekli olanlar, istedikleri bankaya başvurarak promosyon alabiliyor. Bu arada daha iyi bir avantaj çıkarsa 3 yılın dolması gerekmiyor. Emekli istediği zaman diğer bankaya geçebiliyor. Bunun için geçiş yapacağı ve halihazırda maaş aldığı bankaya bildirimde bulunması gerekmektedir.

Zamlı maaşların 26 Temmuz'da yatmasının ardından bankalar da promosyon yarışına girdi. Emekli maaşını aldığı banka ile 3 yıl taahhüt süresi dolanlar ve yeni emekli olanlar, maaşlarını istedikleri bankaya taşıma hakkına sahiplerdir. Maaş yatırma ve çekme konusunda herhangi bir kısıtlama söz konusu olmamış ise emekliler maaşlarını istedikleri bankalardan alabiliyor. Maaşlarını taşımak isteyenler bankaya bildirim yapmalılardır. Bu bildirimde banka şubelerinden veya e-Devlet üzerinden gerçekleştirilebilir. Daha iyi bir promosyon olması halinde taahhüt süresi dolmadan da banka değişikliğine gidilebiliyor. Ama mevcut bankada kalınan sürenin promosyonu alınıyor, kalanını da iade ediliyor. Bankaların, maaşlarını taşıyan emekliler, verdikleri promosyon geçen ay 7 bin 500 liraydı. Son günlerde de bu rakam yükselerek, promosyonlar 10 bin liraya kadar ulaştı.

Depozito son kiraya sayılır mı?

Depozito ne kadar alınır? Ev kiralanırken ne kadar depozito verilmelidir?

Evi satın alan kişi kiracıyı çıkarabilir mi?


Geri Dön