25 / 04 / 2024

3600 ek gösterge kesinleşiyor! Emekli maaşlarına büyük etki!

3600 ek gösterge kesinleşiyor! Emekli maaşlarına büyük etki!

3600 ek gösterge için çalışmalar sürerken, memur sendikalarıyla ikinci buluşma 16 Mart'ta yapılacak. Ek göstergeler en büyük etkiyi emekli maaşlarında gösterecek.



Meclis'e Mayıs ayında taşınması planlanan, 3600 ek gösterge düzenlemesi için çalışmalar gün geçtikçe dahada hızlanıyor.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı öncülüğünde yürütülen çalışmalarda alternatifli taslak metinleri hazırlanırken, memur sendikalarıyla da müzakere süreci hala sürüyor.

Takvim Gazetesi'de yer alan habere göre, Şubat ayında gerçekleştirilen ilk buluşmanın ardından meslek gruplarıyla ilgili olarak çalışmalar sürerken, ikinci toplantı da 16 Mart'ta gerçekleşecek. Çalışmalarda ek gösterge hususunda kamuda yer alan tüm ünvanlar gözden geçiriliyor. Görevin önemi, sorumluluk düzeyi, kadro unvanı, ve hiyerarşik yapı göz önünde bulundurularak ek göstergeler yeniden belirleniyor.

3600 ek gösterge kesinleşiyor! Emekli maaşlarına büyük etki!

EN YÜKSEK 9000 OLACAK

Çalışmalar kapsamında en yüksek devlet memuru olan idari işler başkanının ek göstergesi tekrar tespit edilecek. İdari işler başkanının ek göstergesinin 8000 Türk Lirasından 9000 Türk Lirasına yükseltilerek düzenlenmesi beklenirken, piramit şeklinde kamuda bulunan diğer unvanlar tespit edilerek aşağıya doğru azalarak ek göstergeler belirlenecek.

Çalışmalarda genel müdürlerden bakan yardımcılarına, genel müdür yardımcılarından daire başkanlarına kadar herkesin ek göstergesi yeniden hesaplanıyor.

Şef, şube müdürleri ve diğer kadrolara yönelik de düzenlemeler yapılıyor.

Memur ve emeklilere son dakika müjdesi! Maaşlara bir zam daha geliyor!

Emekli ve memur için sürpriz gelişme! Maaşlar yükseliyor!

Milyonların beklediği müjde geldi! 3600 ek gösterge de kritik karar! O mesleklerde dahil edilecek!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön