23 / 04 / 2024

Milyonların beklediği müjde geldi! 3600 ek gösterge de kritik karar! O mesleklerde dahil edilecek!

Milyonların beklediği müjde geldi! 3600 ek gösterge de kritik karar! O mesleklerde dahil edilecek!

Yeni yılın gelmesiyle birlikte vatandaşın gözü 3600 ek göstergesine çevrildi. Çalışmaların son sürat devam ettiği 3600 ek göstergede sona yaklaşıldı. Yapılacak yeni düzenle ile memurların emeklilik maaşında artış yaşanacak. Peki 3600 ek göstergeden kimler yararlanacak?



Yeni yılın gelmesiyle birlikte vatandaşın gözü 3600 ek göstergesine çevrildi. Çalışmaların son sürat devam ettiği 3600 ek göstergede sona yaklaşıldı. Yapılacak yeni düzenle ile memurların emeklilik maaşında artış yaşanacak. Peki 3600 ek göstergeden kimler yararlanacak? 3600 ek gösterge ne zaman tamamlanacak? Kimin maaşı ne kadar olacak? İşte ayrıntılar...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Ağustos 2021'de talimat vermesiyle birlikte Resmi Gazete'de yayımlanan 3600 ek gösterge düzenlemesinde sona yaklaşıldı. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından 3600 ek gösterge çalışmaları dahilinde alternatifli taslaklar oluşturuldu. Söz konusu taslaklar için ilk toplantı geçtiğimiz günlerde gerçekleştirildi. 

Milyonların beklediği müjde geldi! 3600 ek gösterge de kritik karar! O mesleklerde dahil edilecek!

Mermurların beklediği 3600 ek gösterge düzenlemesime yönelik çalışmalar devam ediyor. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ve Memur-Sen  hazırlanan taslaklar için ilk görüşmesini geçen hafta yaptı. İki tarafın önümüzdeki toplantının 16 Mart Çarşamba günü yapılması bekleniyor. Peki ek gösterge nedir? 3600 ek göstergeden kimler yararlanacak? 3600 ek gösterge ne zaman tamamlanacak? Kimin maaşı ne kadar olacak? İşte ayrıntılar...

3600 ek gösterge ne demek?

Birçok vatandaşın merakla ilgilendiği ek gösterge, memur maaşlarını, emekli ikramiyelerini ve emekli aylıklarını belirleyen bir gösterge rakamı olarak tanımlanmaktadır. Memurların maaşları hesaplanırken kullanılan ek gösterge arttıkça tazminat ve maaş artar.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön