25 / 04 / 2024

4 milyar dolar kripto para vurgunu yapan kraliçenin nerede saklandığı ortaya çıktı

4 milyar dolar kripto para vurgunu yapan kraliçenin nerede saklandığı ortaya çıktı

Son dönemin en büyük dijital para vurgununa imza atan Dr. Ruja Ignatova piyasadaki adıyla 'Kripto Kraliçesi'nin nerede saklandığı ortaya çıktı. Ignatova piyasadan 4 milyar dolar vurgun yapıp kayıplara karışmıştı.



DR. RUJA IGNATOVA KİMDİR?

Kirpto kraliçesi olarak tanınan Dr. Ruja Ignatova, mahkemede hüküm giymiş bir Bulgar dolandırıcıdır. En çok, The Times'ın "tarihin en büyük dolandırıcılıklarından biri" olarak tanımladığı OneCoin olarak bilinen bir Ponzi şemasının kurucusu olarak biliniyor.

Ruja Ignatova kendisine "Kripto Kraliçe" adını takmış ve şimdilerde Amerikan Feral Soruşturma Bürosu FBI tarafından aranan bir dolandırıcıdır. Bitcoin'e rakip olacak bir kripto para birimi geliştirdiğini söyleyerek insanların milyarlarca dolarını aldıktan sonra Ignatova kayıplara karıştı.

Kripto Kraliçesi' lakaplı Dr. Ruja Ignatova, OneCoin adındaki kripto para sayesinde yatırımcıları dolandırarak, 4 milyar dolar kazanç elde etti.

Söz konusu dolandırıcılık hikayseiyle filmlere konu olmayı hak eden Ignatova, ABD Federal Soruşturma Bürosu FBI'ın en çok arananlar listesindeki tek kadın olarak tarihe geçti.

4 milyar dolar kripto para vurgunu yapan kraliçenin nerede saklandığı ortaya çıktı

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön