25 / 04 / 2024

480 milyar dolar kaybettiler

480 milyar dolar kaybettiler

Bloomberg Milyarderler Endeksi raporuna göre aralarında Mark Zuckerberg, Bill Gates ve Larry Ellison’un da yer aldığı dünyanın en büyük teknoloji devleri, geçen perşembe günü itibariyle bu sene toplamda 480 milyar dolar kayıp yaşadı.



Wall Street Journal'ın haberine göre teknoloji devlerinin yaşadığı kayıplar resesyon endişesini artırdı, hisse fiyatlarını düşürdü ve de dünyanın en zenginlerinin servetini bir hayli eritti. 

Bloomberg'in yayınladığı endeksine göre perşembe günü Facebook  yani Meta'nın CEO'su Zuckerberg'in serveti 11.2 milyar dolar erime kaydetti. Bu hafta bilanço açıklayan Meta, borsanın açılışında yaklaşık yüzde 25'lik düşüş yaşadı. Böylece hisseler, 2016 yılından bu yana en düşük seviyeye geldi.

Öte yandan Zuckerberg'in serveti bu sene toplamda 87 milyar dolar eridi. 

Dünyanın en zengin insanı Elon Musk’un ve Amazon'un kurucusu Jeff Bezos'un servetleri de bu sene 58 milyar dolardan daha büyük bir kayıp yaşadı. 

Tüm bunlarla birlikte endekse göre bu sene sadece iki teknoloji milyarderinin servetleri arttı.

TikTok'un sahibi ByteDance şirketinin kurucusu Zhang Yiming'in serveti 10.4 milyar dolar artış yaşadı. NBA takımı Memphis Grizzlies ve Ubiquiti Inc.'in sahibi Robert Pera'nın serveti ise yaklaşık 1.3 milyar dolar artış gösterdi. 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön