25 / 04 / 2024

5 maddede site yönetimlerinde sektörel çabalar!

5 maddede site yönetimlerinde sektörel çabalar!

Konut Siteleri Yönetimleri Danışmanı Nihat Dönmez, "5 maddede site yönetimlerinde sektörel çabalar" konulu yazısını Emlakkulisi.com okurları için kaleme aldı. İşte Nihat Dönmez'in yazısı...



1.    Site Yönetimi İle İlgili Eğitimler Var Mıdır?
    
Organizmalar için sağlık neyse, organizasyonlar için de eğitim odur.  Site yönetimlerinin ticari şirket, dernek, kooperatif vb. tüzel kişilikli organizasyonlardan sanarak onların mevzuatı içine girmeye zorlamaktan kaynaklanan bilgi ve uygulama kirliliğini ortadan kaldırmak maksadı ile,  FAMCOTURK SİTE YÖNETİM HİZMETLERİ tarafından çeşitli illerde, çeşitli hizmet firmaları ile işbirliği içinde üniversitelerin sürekli eğitim merkezleri bünyesinde sertifika programları yürütülmektedir.

Bunun yanında öncelikle büyükşehir belediyeleri olmak üzere, imalatçı firma ve gayrimenkulle ilgili derneklerde konu ile ilgili seminerler yürütülmektedir.


2.    Site Yönetimi İle İlgili Yayınlar Var Mıdır?

Piyasada site yönetimi ile ilgili değil de çokça gayrimenkul hukuku ve bina yönetimlerinin hukuki boyutu ağırlıklı teknik anlatımlı kitaplar bulunmaktadır. Bu konuda sahaya yönelik kitaplar yalnızca FAMCOTURK SİTE YÖNETİM HİZMETLERİ tarafından yayımlanmıştır ve 2020 yılı başlarında da 10 kitaptan oluşacak Site Yönetimleri Kitap Seti ilgililerin faydasına sunulacaktır.

3.     Site Yönetimi İle İlgili Yazılım Programları Var Mıdır?

Konut sitelerinin tüzel kişiliği yoktur. Bu gerçekten uzak olarak muhasebe yaklaşımlı olarak yazılmış ve birçok site tarafından da kullanılan bazı yazılım programları bulunmaktadır. Ancak bu programlar Kat Mülkiyet Kanununun amir ve tavsiye hükümleri ile sitelerin yönetim planlarına uyumlu olmayan raporlar dolayısı ile site yönetimleri mevzuatı ve olası davalarda site yönetimlerini hukuki platformda çok zorda bırakmaktadır.

FAMCOTURK SİTE YÖNETİM HİZMETLERİ, site yönetimleri mevzuatına uyumlu ve  mahkemelerde de site yönetimlerini hukuksal olarak destekleyecek olan yazılım için süreç başlatmıştır ve konu kitap setinin SİTE YÖNETİMLERİNİN DENETİMİ içerikli kitabında işlenmiştir.


4.    Site Yönetimleri İle ilgili Dernekler Var Mıdır?

Site yönetimleri ile ilgili olarak bölgesel dernekler olduğu gibi, tesis yönetim firmaları tarafından da  oluşturulmuş dernek ve benzeri organizasyonlar bulunmaktadır. FAMCOTURK SİTE YÖNETİMLERİ HİZMETLERİ tarafından tamamen Kat Mülkiyeti Kanununa uyumlu bir platform her konuda site yönetimlerine destek vermektedir. www.arsiyonder.org 

5.    Site Yönetimleri İle İlgili Sosyal Medya Hesapları Var Mıdır?

Site yönetimleri ile ilgili çeşitli kişisel çabalarla oluşturulmuş profesyonellikten uzak ve sürdürülebilir olmayan sosyal medya hesapları mevcuttur. Profesyonel anlamda ve sürdürülebilir sosyal medya çabası olarak https://emlakkulisi.com.tr/arama.php?kelime=nihat+d%C3%B6nmez linki takip edilebilir.     

Nihat Dönmez Konut Siteleri Yönetimleri Danışmanı  

www.konutsitesiyonetimi.com
 

5 maddede site yönetimlerinde toplantı müessesesi!


Geri Dön