19 / 04 / 2024

56. Uluslararası Brüksel Turizm Fuarı, ziyaretçilerin akınına uğradı!

56. Uluslararası Brüksel Turizm Fuarı, ziyaretçilerin akınına uğradı!

Turizm Müşavirliği tarafından düzenlenen Türkiye bölümünde, Türkiye'den turistik bölgelerin temsilcileri ve turizm acenteleri stant açtı. Fuarda, Ege Turistik İşletmeler ve Konaklamalar Birliği (ETİK), İzmir'i tek başına tanıttı.




Bu yıl 56'ncısı yapılan Uluslararası Brüksel Turizm Fuarı, ziyaretçilerin akınına uğradı.  Turizm Müşavirliği tarafından düzenlenen Türkiye bölümünde, Türkiye'den turistik bölgelerin temsilcileri ve turizm acenteleri stant açtı. Fuarda, Ege Turistik İşletmeler ve Konaklamalar Birliği (ETİK), İzmir'i tek başına tanıttı. 

ETİK Yönetim Kurulu üyeleri Sadun Alp, Gökhan Angın ve diğer yönetim kuınlu üyeleri, Brüksel'deki temasları sırasında İzmir'e ziyaretçi çekebilmek için birçok tur operatörüyle görüştüklerini aktardı. 

Türkiye'ye 650 bin civarında Belçikalı turist geldiğini, bunlardan İzmir'e gelen Belçikalı turist sayısının 66 bin 500 civarında olduğunu vurgulayan ETİK Yönetim Kurulu üyesi Sadun Alp, böylesine önemli bir pazarda İzmir'in tanıtımının yeteri kadar yapılamamasını  İzmir  için büyük kayıp olarak niteledi. 

İzmir turizminin Türkiye turizm pastasından daha fazla pay alması gerektiğini, bunun için de bir an önce tanıtım ve pazarlama atağına geçilmesi gerektiğini belirten Alp, şöyle konuştu: "Bu fuarda İzmir adına gerekli tanıtımı sağlayamadık. Gönül isterdi ki burada İzmir ayrı bir stantla yer alsın, tanıtımına daha fazla ağırlık verilsin. Ancak, bir önceki EMITT'te olduğu gibi bir tablo burada da söz konusu. İzmir yalnız bırakılıyor, İzmir kaderine terk ediliyor. Diğer fuarlarda da önümüze çıkan tablo, sanki İzmir'in hiç turiste ihtiyacı yokmuş gibi ne yurt içi ne de yurt dışı fuarlarda yeterli tanıtım ortamının oluşturulamaması. 

İzmir'in benzer organizasyonlarda mutlaka daha etkin bir şekilde tanıtımının yapılması gerekiyor. Ancak, tren kaçmış değil. Şimdiden 2015 Londra WTM, ITB Berlin, Utrecht, Fransa ve Moskova turizm fuarlarında kurulacak geniş stantlar ile İzmir'i sergilemeliyiz. 

Bu stantlarla sektör anlaşmalarını yapmalıdır. İzmir geceleri düzenleyerek tur operatörlerine geniş turizm skalasıyla İzmir anlatılmalıdır."


Anadolu


Geri Dön