28 / 03 / 2024

56. Uluslararası Brüksel Turizm Fuarı

56. Uluslararası Brüksel Turizm Fuarı

Turizm Müşavirliği tarafından düzenlenen Türkiye bölümünde, Türkiye'den turistik bölgelerin temsilcileri ve turizm acenteleri stant açtı. Fuarda, Ege Turistik İşletmeler ve Konaklamalar Birliği (ETİK), İzmir'i tek başına tanıttı.

Küresel ham çelik üretimi ekim ayında yıllık yüzde 0,6 oranında yükseldi

Küresel ham çelik üretimi, ekim ayında geçen yılın aynı dönemine oranla yüzde 0,6 yükselerek 150 milyon tona kadar çıktı. Merkezi Brüksel'de bulunan Dünya Çelik Birliği (Worldsteel), ekim ayı ham çelik üretim verilerini kaydetti. İşte haberin ayrıntıları..

Ruslar rotayı Kıbrıs'a çevirdi, emlak fiyatları resmen uçuşa geçti!

Ukrayna savaşı sebebiyle Batı'nın ağır yaptırımına uğrayan Rus oligarklar, yönlerini uluslararası anlaşmalara bağlı olmayan Kuzey Kıbrıs'a çevirdi. Kıbrıs'ta emlak fiyatları resmen uçuşa geçti...

Uluslararası emlak yatırımcılarının yeni gözdesi Kıbrıs!

Dünyanın en iyi fiyatlı deniz kenarı mülkleri sıralamasında birinci olan Kıbrıs’a emlak alımı için 72 ülkeden talep geliyor. KKTC’de emlak alım talebi ilk 6 ayda yüzde 40-50 oranında artmış durumda.

Küresel ham çelik üretimi Mayıs ayında yüzde 5,1 düştü!

Merkezi Brüksel'de bulunan Dünya Çelik Birliği (Worldsteel) tarafından açıklanan resmi rakamlara göre, küresel ham çelik üretimi, Mayıs ayında geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 5,1 düştü ve 161,6 milyon ton oldu.

Dacia otomobil alacaklar dikkat! Marka, elektrikli yeni motor ve donanımıyla çok iddialı geliyor!

Dacia, Spring Extreme donanımı ile otomobil piyasasında 2023 senesine iddialı bir başlangıç yapıyor. Marka, 14 ila 22 Ocak tarihleri arasında Brüksel Otomobil Fuarı’nda sergileyeceği yeni donanımını 4 ana modelinde kullanacağını duyururken, yeni ELECTRIC 65 motorun tanıtımı da ilk kez bu fuarda gerç

Brüksel'de kira artışları sınırlandırıldı!

Brüksel'de düşük enerji verimliliğine sahip evlerin kiraları bir yıl boyunca artırılamayacak.

Kıbrıs uluslararası yatırımcıların radarına girdi!

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ndeki emlak değerlerinin, konum avantajı ve konut stokundaki arz limiti sebebiyle her geçen gün arttığını söyleyen Kibristanevalcom Kurucusu Eyüp Derdiyok, Kıbrıs'ın uluslararası yatırımcıların radarına girdiğini dile getirdi.

Enerji krizi kapıda! Dünyada konuşulan tek konu enerji krizi

Brüksel'de yapılan Avrupa Parlamentosu Sanayi, Araştırma ve Enerji Komitesi'nde Avrupa bölgesindeki enerji krizi ve buna karşı yapılabilecekler aynı zamanda kışa hazırlık çalışmaları görüşüldü. İşte detaylar…

Doğal gazda korkutan alarm verildi! Bu kış doğal gazsız kalınabilir

Avrupa Birliği (AB) Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen, Brüksel'de "Güvenli Kış İçin Gaz Tasarrufu" isimli oluşturulan paket detayları için basın toplantısı düzenledi.

Belçika'nın büyük şehirlerindeki evsiz sayısı arttı!

Belçika'nın büyük kentlerinde evsiz sayısının yükseldiği, yalnızca başkent Brüksel'de 933'ü çocuk, 5 bin 313 evsiz olduğu ifade edildi. 

Brüksel'de kira zamlarını kontrol etmek için komisyon kuruldu!

Belçika'nın başkenti Brüksel'de aşırı ev kiralarını kontrol etmek için yeni komisyon kurulmasına karar verdi. 

Midilli Adası'ndaki evsiz mülteciler için gösteri düzenlendi!

Brüksel'de, Avrupa Parlamentosu önünde toplanan yüzlerce gösterici Midilli Adası'ndaki 4.000'i çocuk 13.000 mültecinin evsiz kalmasını protesto etti.

AB Konseyi binasının inşaatında kaçak işçi çalıştırıldığı iddiası!

Avrupa Birliği (AB) Konseyinin Brüksel'de bulunan 321 milyon avroya mal olan yeni binasının inşaatında kaçak işçi çalıştırıldığı iddia ediliyor.

56. Uluslararası Brüksel Turizm Fuarı Haberi

56. Uluslararası Brüksel Turizm Fuarı


Bu yıl 56'ncısı yapılan Uluslararası Brüksel Turizm Fuarı, ziyaretçilerin akınına uğradı.  Turizm Müşavirliği tarafından düzenlenen Türkiye bölümünde, Türkiye'den turistik bölgelerin temsilcileri ve turizm acenteleri stant açtı. Fuarda, Ege Turistik İşletmeler ve Konaklamalar Birliği (ETİK), İzmir'i tek başına tanıttı. 

ETİK Yönetim Kurulu üyeleri Sadun Alp, Gökhan Angın ve diğer yönetim kuınlu üyeleri, Brüksel'deki temasları sırasında İzmir'e ziyaretçi çekebilmek için birçok tur operatörüyle görüştüklerini aktardı. 

Türkiye'ye 650 bin civarında Belçikalı turist geldiğini, bunlardan İzmir'e gelen Belçikalı turist sayısının 66 bin 500 civarında olduğunu vurgulayan ETİK Yönetim Kurulu üyesi Sadun Alp, böylesine önemli bir pazarda İzmir'in tanıtımının yeteri kadar yapılamamasını İzmir için büyük kayıp olarak niteledi. 

İzmir turizminin Türkiye turizm pastasından daha fazla pay alması gerektiğini, bunun için de bir an önce tanıtım ve pazarlama...