26 / 04 / 2024

60 bin işçiyi müjde! Yasa meclisten geçti! Resmi Gazete’de ne zaman yayımlanacak?

60 bin işçiyi müjde! Yasa meclisten geçti! Resmi Gazete’de ne zaman yayımlanacak?

Geçici işçiye kadro haberleri gündemdeki yerini korurken, kadro düzenlemesi TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda kabul edildi. 60 bin işçiyi yakından ilgilendiren geçici işçiye kadro düzenlemesinin yürürlüğe girmesiyle beraber geçici işçilerin kadrolu işçi olarak çalışmaya başlayacak.



Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın açıkladığı en düşük emekli maaşının 7 bin 500 TL’ye çıkarılması ve geçici işçilere kadro düzenlemesini içeren yasa teklifi, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda kabul edildi. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin önceki günlerde geçici işçiye kadro düzenlemesiyle ilgili “Geçici işçiler problemini çözmek üzere önemli bir adım attık ve çalışmayı TBMM’ye intikal ettirdik” demişti. TBMM’de kabul edilen geçici işçilere kadro düzenlemesi Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girecek.

60 bin işçiyi müjde! Yasa meclisten geçti! Resmi Gazete’de ne zaman yayımlanacak?

TBMM'DE KABUL EDİLDİ

En düşük emekli maaşının 7 bin 500 TL’ye çıkarılması ve geçici işçilere kadro düzenlemesini kapsayan yasa teklifi, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda kabul edildi.

"KADROLU İŞÇİ HALİNE DÖNÜŞTÜRÜLMÜŞ OLACAK"

AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş, teklifteki, geçici işçilere kadro ile ilgili olarak "Geçici işçi çalıştırılan kurum ve kuruluşlardaki kadrolarda herhangi bir biçimde boşalma olması halinde kurum ilan edecek ve kıdem sırasına göre; halen çalışan ya da çalışma hakkı bulunan geçici işçilere öncelik vermek ile beraber onları kadrolu işçi durumuna dönüştürmüş olacak" dedi.

İşte detaylar...


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön