19 / 04 / 2024

9 günlük tatil öncesi müjdeli haber! Toplu taşımalar hangi günlerde ücretsiz olacak?

9 günlük tatil öncesi müjdeli haber! Toplu taşımalar hangi günlerde ücretsiz olacak?

Kurban Bayramı'nda İstanbul genelinde toplu taşıma ücretsiz olacak. Peki 9 günlük Kurban Bayramı tatilinde toplu taşımalar toplam kaç gün ücretsiz olacak? İşte detaylar...



9 günlük tatil öncesi müjdeli haber! Toplu taşımalar hangi günlerde ücretsiz olacak?

İETT, 9 Temmuz 2022 Cumartesi gününden itibaren 9 gün boyunca bayram tarifesine geçiyor. Hazırlanan plana göre 9 Temmuz Cumartesi günü pazar planına göre, sonraki günler cumartesi planına göre, 9 günlük tatilin son günü 17 Temmuz Pazar günü ise pazar planına göre seferler gerçekleştirilecek. Cumartesi planında çalışmak üzere ek olarak 55 araç tahsis edilirken bu araçlar 379 ek sefer düzenleyecek. Pazar planında ise yine yedek araçlar hazırda bekletilerek gerektiği hallerde seferlere çıkarılacak.

Kurban bayramı dolayısı ile İstanbulluların kurban satış ve kesim merkezlerine ulaşımlarını sağlayabilmek için ulaşım imkanı bulunmayan 2 kurban pazarı için 2 yeni geçici hat hizmet verecek. 

KRB3 hattı Kurnaköy kurban satış pazarı için hizmet verecek ve Pendik Sahil ile Kurnaköy arasında ulaşım sağlanacak. 131B hattı Paşaköy kurban satış pazarına İstanbullu vatandaşların ulaşımını sağlayacak ve Ümraniye ile Mimar Sinan Mahallesi arasında görev yapacak.

Bayram haftası boyunca  piknik alanı, sahil, mezarlık gibi güzergâhlarda çalışan hatlarda yaşanabilecek yoğunluk için ek sefer çıkarılacak. Öte yandan öngörülemeyen durumlar için peron alanlarında hazır bulunması için araç ve şoför görevlendirmeleri düzenlenecek.

Devlet 600 lira bayram harçlığı dağıtıyor! Herkes faydalanacak! Başvurular başladı hemen kaydolun!

Yurt dışında çalışmak isteyenlere müjde! 45 bin TL maaşla personel alımı yapılacak!

Başarılı öğrencilere her ay 663 TL ödeme yapılacak! Tarihler açıklandı hemen bakın!


Geri Dön