26 / 04 / 2024

ABD enflasyon rakamları açıklandı! Enflasyon tahminlerin üzerinde geldi!

ABD enflasyon rakamları açıklandı! Enflasyon tahminlerin üzerinde geldi!

Amerika Birleşik Devletleri (ABD) geçtiğimiz eylül ayı tüketici enflasyonu senelik bazda yüzde 8,2, aylık bazda ise yüzde 0,4 olarak kayıtlara geçti. İşte detaylar…



ALTIN, DOLAR VE BITCOIN’DEN İLK TEPKİ

ABD’de TÜFE verisi ardından mevcut piyasalarda da ABD Merkez Bankası’nın ekim ayında 75 baz puanlık faiz artışına fiyat verildi. Bu fiyatlanma ile beraber de altın ve Bitcoin de düşerken dolar endeksi ve ABD 10 senelik tahvilleri artış gösterdi.

Kripto Para Borsası Bitcoin’de günlük düşüş de yüzde 4’ün aştı. Açıklanan veri öncesinde düşmeye başlayan ve 18 bin 740 dolar seyirlerinde bulunan lider kripto para verinin duyurulmasının ardından 18 bin 200 seviyelerine kadar düştü.

Altında da günlük düşüş yüzde 1’i geçti. Altın spot piyasada ons başına ise 1650 dolar seviyesine geriledi. Değerli metal veri duyurulmadan önce 1670 dolar seviyelerinde yer alıyordu. Gram altın da günlük yüzde 0,9 düşüş ile birlikte 988 lira seviyesine geriledi.

Euro - dolar kuru ise günlük düşüş yüzde 0,5’i bulmuş oldu. Veriler açıklanmadan önce ise 0,9744 seyirlerinde olan kur verinin ardından 0,9648 seviyelerine düştü. Dolar - TL ise 18,58 seviyesinde yatay seyir etmiş oldu.

ABD enflasyon rakamları açıklandı! Enflasyon tahminlerin üzerinde geldi!

Merkez Bankası rezervleri açıklandı! 114 milyar dolar oldu

Rusya’ya savaş vetosu! Avrupa'nın gaz depolarında doluluk oranı yüzde 90'ı aştı

TOKİ İlk Evim İlk İş Yerim 100 bin kişiye istihdam sağlayacak! İş fırsatları geliyor!

Milyonlarca borcu olan vatandaşı ilgilendiriyor! O listeden çıkarılacaklar! Yeni torba yasa geliyor


Geri Dön