25 / 04 / 2024

ABD'de yeni konut satışları Mayıs'ta yüzde 10,7 arttı! 

ABD'de yeni konut satışları Mayıs'ta yüzde 10,7 arttı! 

Açıklanan resmi rakamlara göre, ABD'de yeni konut satışları, piyasa beklentilerinin aksine yükseliş gösterdi. Mayıs ayında aylık yüzde 10,7 artan yeni konut satışları 696 bine çıktı.



Açıklanan resmi verilere göre, ABD'de geçen ay satışa sunulan yeni konutların medyan satış fiyatı da bir önceki seneye göre yaklaşık olarak yüzde 15 artış gösterdi ve 449 bin dolara yükselmiş oldu.

Konuyla ilgili olarak önemli açıklamalar yapan analistler, konut fiyatlarının yüksek seyretmesi ve mortgage (konut kredisi) faiz oranının yüzde 6'ya yaklaşması sebebiyle konut satışlarında yaşanan toparlanmanın geçici olabileceğini kaydetti.

ABD de yeni konut satışları Mayıs ta yüzde 10,7 arttı! 

2. el konut satışları 2 yılın en düşük seviyesindeydi

National Association of Realtors (NAR) tarafından açıklanan 2. el konut satışları, Mayıs 2022'de mevsim etkilerinden arındırılmış şekilde aylık bazda yüzde 3,4 azalış gösterdi ve 5,41 milyona indi.  Konu ile ilgili olarak aktarılan detaylara göre, düşüşünü 4. aya taşıyan 2. el konut satışlarının 5,39 milyon seviyelerinde gerçekleşmesi bekleniyordu.

Yine resmi olarak açıklanan verilere göre, Haziran 2020 tarihinden itibaren  en düşük seviyeye gerileyen 2. el konut satışları, Nisan ayında da yüzde 2,6 azalış gösterdi ve 5,6 milyona geriledi. Yine resmi olarak açıklanan verilere göre, ABD'de 2. el konut satışları, Mayıs ayında geçen senenin aynı ayına göre de yüzde 8,6 azalma gösterdi.

IMF, ABD ekonomisinin karnesini açıkladı: Resesyondan kıl payı kurtulmasını bekliyoruz

Doların patronundan tüm dünyayı korkutan itiraf!

FED'in stres testi sonuçları açıklandı: ABD bankaları şiddetli bir resesyonu atlatabilir


Geri Dön