26 / 04 / 2024

ABD’den 35 bin çalışma vizesi!

ABD’den 35 bin çalışma vizesi!

ABD, 2022 mali yılının ikinci yarısında tarım dışı sektörlerde 35 bin ek çalışma vizesi vereceğini duyurdu. Bu duyurunun hemen ardından detaylar merak edilmeye başlandı. İşte ek çalışma vizesine dair tüm detaylar...



ABD İç Güvenlik Bakanı Alejandro N. Mayorkas, bu konu ile ilgili olarak, “Bu ek H-2B vizeleri işverenlerin, işgücü kıtlığının yaşandığı bu en kritik dönemde mevsimsel işçi talebini karşılamalarına yardımcı olacak” ifadelerini kullandı ve bu vizelerin, yabancılara, “ABD’ye gelerek Amerikalı işçilerin istihdam edilmediği işlerde gelir sağlamaları için önemli bir işçi güvencesi ve yasal bir yol” sunduğuna dikkat çekti.

ABD’den 35 bin çalışma vizesi!

H-2B vize programı kapsamında işçi çalıştırmak isteyen işverenler, bu vize ile yurtdışından gelecek kişilerin çalışacağı alanlarda istihdam edilmeyi isteyen ve gerekli becerilere sahip olan Amerikalılar’ın sayısının yeterli olmadığını, Çalışma Bakanlığı’ndan temin edilen bir sertifakayla kanıtlamakla yükümlü. H-2B vizesiyle yurtdışından işçi istihdam edecek işverenlerin tarım dışı alanlarda faaliyet gösteriyor olması gerekiyor.

Amerikanınsesicom'da yer alan bilgilere göre, H-2B vize programıyla işçi istihdam eden işverenler ilgili çalışma yasalarını ihlal etmeleri halinde haklarında inceleme başlatılıyor.

Dolar zirveye oynuyor! Ünlü ekonomist o rakamı açıkladı!

Gümüş fiyatlarında son dakika! Gümüşe yatırım yapan kazanacak vakti var bekleyin!

Kıyıda köşede euro kuru olanlar yaşadı! Euro öyle bir yükseldi ki görenler şaşkına döndü! Son dakika euro kuru...


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön