28 / 03 / 2024

ABD çalışma izni

ABD çalışma izni

ABD, 2022 mali yılının ikinci yarısında tarım dışı sektörlerde 35 bin ek çalışma vizesi vereceğini duyurdu. Bu duyurunun hemen ardından detaylar merak edilmeye başlandı. İşte ek çalışma vizesine dair tüm detaylar...

İngiltere'de evden çalışma devam ediyor: İşletmeler çalışanlarına şehir ve ülke dışından çalışma izni veriyor mu?

Pandemi sürecinde iş şartlarının değişmesi insanları evden çalışma stiline geçirdi Ancak virüs bitmesine rağmen bu çalışma şekli hâlâ sürdürülüyor. İngiltere'deki işletmelerde de bu çalışma stili devam edilmektedir. İngiltere bu çalışma stiline yenilik getirdi ve dikkat çekti.

Avrupa Birliği oturma ve çalışma izni alımına kolaylık getiriyor

Avrupa’da çalışmak isteyenlere müjdeli bir haber geldi. Avrupa Birliği (AB) üyesi ülkeler, artan işgücü açığına çözüm arayışları çerçevesinde, oturma ve çalışma izni düzenlemesi konusunda anlaşmaya vardı.

ABD’den 35 bin çalışma vizesi!

ABD, 2022 mali yılının ikinci yarısında tarım dışı sektörlerde 35 bin ek çalışma vizesi vereceğini duyurdu. Bu duyurunun hemen ardından detaylar merak edilmeye başlandı. İşte ek çalışma vizesine dair tüm detaylar...

Malezya'da inşaat sektörüne çalışma izni verildi!

Malezya hükümeti, Kovid-19 sebebiyle 18 Mart tarihinde ilan edilen ve dün ikinci kez uzatılan kısmi sokağa çıkma yasağı kapsamında otomotiv, makina ve ekipman, inşaat, elektronik, kuru temizleme ve kuaförlük gibi sektörlere çalışma izni vererek yasağı gevşetti.

Antalya Selinus Sahili’ne yapılaşma izni!

Antalya Gazipaşa’da yer alan Selinus Sahili 5 yıldızlı otellere açılıyor. Doğal sit alanı olan 2 kilometrelik sahilde yüzde 80 yapılaşma izni verildi.

Suriyelilere en çok inşaat sektörü için çalışma izni verildi!

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığınca, gerekli şartlara sahip olup başvuru yapan 3 bin 800 Suriyeli sığınmacıya çalışma izni verildi... İzinler en çok inşaat, tekstil ve imalat sektörlerini kapsıyor...

Türkiye'den ev alana oturma ve çalışma izni!

Mehmet Şimşek, Türkiye’nin sermaye açlığı olduğunu belirterek, belli bir ölçeğin üzerinde ev alanlara oturma izni ve çalışma izni vereceklerini açıkladı. Şimşek "Ev alanlara oturma izni, çalışma izni vereceğiz çünkü Türkiye’nin sermaye açlığı var” dedi.

TOKİ çatı modeline geçmek için çalışma başlattı!

Başbakanlık Toplu konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ), yurtdışı müteahhitlik hizmetlerinde ABD ve İngiltere’nin de uyguladığı ‘çatı’ modeline geçmek için çalışma başlattı.

Sit alanlarında yapılaşma izni nereden alınır?

Kimi sit alanlarına inşaat yapılamazken, kimilerine izin verilebiliyor. Sit alanlarında yapılaşma koşulları sit alanı türü ve derecesine göre farklılık gösteriyor. Peki, sit alanlarında yapılaşma izni nereden alınır?

İzmir Çiçekliköy'de 4 katlı yapılaşma izni verildi!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Bornova-Manisa arasında doğal güzellikleriyle bilinen Çiçekliköy'de birinci derece SİT alanını değiştirerek imara açtı. Taşınmazların olduğu yerde 4 kata kadar yapılaşma izni verdi

Sit alanlarında yapılaşma izni!

Sit alanları devlet tarafından koruma altına alınmış oluyor ve bu alanlarda yerleşim yapılmasına izin verilmiyor, izinlerin ise belirli kurallar dahilinde veriliyor. İşte, sit alanlarında yapılaşma izni!

Çalışma Bakanlığı'ndan inşaatlarda iskele eğitimi!

İnşaatlarda gerekli tedbirlerin alınması ve işçi ile işverenlerin eğitilmesi için Çalışma Bakanlığı'na bağlı Çalışma ve Sosyal Güvenlik Eğitim ve Araştırma Merkezi (ÇASGEM) harekete geçti.

Dokuma Projesi Çalışma Grubu'nun raporu tanıtıldı!

Dokuma Projesi Çalışma Grubu’nun oluşturduğu dokuma alanı ile ilgili rapor basına tanıtıldı. Görüş ve öneriler dahilinde hazırlanan rapor, Kepez Belediye Meclisi’ne verilecek.

ABD çalışma izni Haberi

ABD çalışma izni

ABD İç Güvenlik Bakanlığı ve Çalışma Bakanlığı’ndan yapılan açıklamaya göre, belirlenen şartlara uyan işverenler 30 Eylül 2022 tarihine kadar H-2B vizesi sahiplerini mevsimsel işçi olarak istihdam edebilecekler. 

Ek vize kararının, ülkedeki işgücü eksikliği sebebiyle alındığı ifade edildi. 

Devreye sokulan 35 bin H-2B vizesinin 23 bin 500’ü, son üç mali yıl içerisinde bu vizeyle ABD’de çalışanların ülkeye yeniden mevsimlik işçi olarak dönebilmesini sağlayacak. 

Geriye kalan 11 bin 500 vize ise El Salvador, Guatemala, Honduras ve Haiti’den gelecek olan mevsimlik işçilere verilecek.
 

ABD İç Güvenlik Bakanı Alejandro N. Mayorkas, bu konu ile ilgili olarak, “Bu ek H-2B vizeleri işverenlerin, işgücü kıtlığının yaşandığı bu en kritik dönemde mevsimsel işçi talebini karşılamalarına yardımcı olacak” ifadelerini kullandı ve bu vizelerin, yabancılara, “ABD’ye gelerek Amerikalı işçilerin istihdam edilmediği...