19 / 04 / 2024

Abdullah Kiğılı: AVM denizi bitti!

Abdullah Kiğılı: AVM denizi bitti!

Sektörle ilgili değerlendirmelerde bulunan Kiğılı’nın Yönetim Kurulu Başkanı Kiğılı, "Türkiye’de yatırımımızı tamamladık. Özellikle İstanbul’da Ankara’da mağaza açacak yer kalmadı. AVM denizi de bitti. Açanların parası çok sanırım." dedi.



Kiğılı’nın Yönetim Kurulu Başkanı Abdullah Kiğılı ve CEO’su Hilal Suerdem, sektörle ilgili çarpıcı açıklamalarda bulundu. Erkek hazır giyim markası olan Kiğılı, 225 mağazayla 50 bin metrekarede yaklaşık 2 bin çalışanla hizmet veriyor. 

Önümüzdeki dönemde yurt dışı yatırımlarına odaklanacaklarını ifade eden Abdullah Kiğılı, özellikle Balkan ülkelerinde düğmeye bastıklarını açıkladı. Vatan Gazetesi'nde yer alan habere göre,  Kiğılı, "Türkiye’de yatırımımızı tamamladık. Özellikle İstanbul’da Ankara’da mağaza açacak yer kalmadı. AVM denizi de bitti. Açanların parası çok sanırım. Yeni yapılan yerlere sağlıklı markalar girmemeyi tercih ediyor" dedi.    

150 yeni mağaza

Fransa ve İngiltere’de hazır giyim sektörünün çöktüğünü ifade eden Kiğılı, "İspanyollar’ın nereye kadar devam ettirebileceği belli değil. İtalya sıkıntı içinde. Gelecek yıllarda en az 8-10 markamız Avrupa pazarında cirit atacak. Türk markalarının zaferini göreceksiniz" dedi.


Geri Dön