26 / 04 / 2024

Adalar'da ev kiraları yüzde 60 arttı!

Adalar'da ev kiraları yüzde 60 arttı!

İstanbul’da satılık konutların ortalama satış süresi ise 52 gün oldu. Adalar ise son 1 yılda yüzde 35 artışla İstanbul’un en çok değer kazanan ilçelerinden biri olarak ön plana çıktı. 



Son yıllarda şehrin yoğunluğundan uzak olmak, daha sakin ve yeşil bir ortamda yaşamak isteyenlerin tercih ettiği Adalar son 1 yılda yüzde 35 artışla İstanbul’un en çok değer kazanan ilçelerinden oldu. Adalar Haber'de yer alan habere göre; kent merkezine hızlı deniz ulaşımı sayesinde bir sürü ilçeden de daha yakın olan Adalar ilçesi, elektrikli araçların gelmesiyle iç ulaşım da oldukça rahatladı. 

Adalar’da Satılık Ev Fiyatları

Konuyla ilgili açıklama yapan Şaban Tanık Gayrimenkul firması yerkilisi, "Adalar’da satılık konut türünde son 1 yılda yüzde 35’in üzerinde fiyatlar arttı. Adalar’da konut metrekare fiyatları ise 9 bin TL – 15 bin TL arasında konumuna göre fiyatlar değişiklik gösterebiliyor" diye konuştu.

Adalar’da Kiralık Ev Fiyatları

Şaban Tanık Gayrimenkul firması, Adalar’da kiralık konut türünde son 1 yılda yüzde 60’ın üzerinde fiyat artışının yaşandığını vurguladı. Kiralık konutlara özellikle talebin bu sene çok olduğundan fiyatların arttığını ve yaz aylarında müşterilerin ev bulmakta zorluk çektiğini açıkladı. Ayrıca yaz sezonunu adada geçirenler sezonun bitmesine rağmen pandemi nedeniyle kış aylarını da daha sakin geçirmek isteyenlerin yıllık olarak konut kiraladıklarını ifade etti.

Satılık konut fiyatları artış trendinde!


Geri Dön