24 / 04 / 2024

Adana Stadı’nın betonarme inşaatı tamamlandı!

Adana Stadı’nın betonarme inşaatı tamamlandı!

Yıl sonunda hizmete girmesi beklenen 33 bin kişilik UEFA standartlarında yapımı devam eden Adana Stadı inşaatının fiziki olarak yüzde 55, betonarme olarak yüzde yüz tamamlandı.



Adana'nın Sarıçam İlçesi’nde 102 dönüm arazi üzerine 2 yıl önce inşaatına başlanan  stat yıl sonunda hizmete girecek.


UEFA standartlarına uygun olarak son teknolojinin kullanıldığı 33 bin seyirci kapasiteli yeni stadın fiziki olarak yüzde 55, betonarme olarak yüzde yüzünün tamamlandı. Stadın faaliyete girmesiyle kentte amatör ve profesyonel kulüplerin yanı sıra milli takımlar da kamp ve müsabaka için Adana’yı tercih edecekler.


 Adana’nın son yıllarda gelişen ilçesi Sarıçam’da inşaatı süren  Adana  Arena Stadı 2016 yılında faaliyete geçecek. İhale bedeli 106.950.000 TL olan UEFA standartlarında yeni stadın hizmete girmesiyle kentin 50 yıllık tesis sorunu giderilmiş olacak.


6 katlı yeni stat bünyesinde sosyal donatıların yanı sıra 10 asansör, 2 yürüyen merpen, 104 turnike, çağdaş basın ve VIP ile farklı branşlar için 31 spor salonu bulunuyor.


Yüklenici firma ortalama 250 işçi ile vardiyalı bir şekilde 24 saat çalışıyorlar. Bu sayı zaman zaman 400-500’lere çıkıyor. Şimdiye kadar yüzde 55'e varan fiziki gerçekleşme oldu. Kaba inşaat betonarme bölümü tamamen bitti ve ince işlere başlandı.


Mimari olarak engellilere yönelik yapılan stat etrafında 431’i kapalı, toplam bin 444 araçlık otopark bulunuyor. Stat hizmete girince uluslararası etkinliklere ev sahipliği yapacak.


KENT MERKEZİNE 14 KİLOMETRE UZAKLIKTA

Yeni Arena Stadı’nın kent merkezine uzaklığının 14 kilometre. Ortalama hızla 20 dakikada gidilecek. Stat tren garına 10, otobüs terminaline 20, Şakirpaşa Havalimanı’na 14, M1 Tepe Alışveriş Merkezi 17, 5 Ocak Fatih Terim Stadı 10, Turgut Özal Bulvarı’na uzaklığının 14 kilometre.


178 koltuklu basın tribünü ile basın localarının başta internet olmak üzere, haberleşme adına tüm araç-gereçlerin donatılacak.


STAT, RÜZGAR, YAĞMUR VE GÜNEŞTEN ETKİLENMEYECEK

Adana Valisi Mahmut Demirtaş, yeni göreve gelmesine rağmen yeni statta incelemelerde bulundu. Proje Müdürü Osman Belen'den bilgi aldı.  Elips şeklinde üzerinin büyük oranının kapalı olan stadın, aşırı rüzgar, yağmur ve güneşten etkilenmeyecek. Türkiye’de gerçekleştirilen ve her alanda son teknolojinin kullanıldığı örnek stat olacak.


Adana Ekspres


Geri Dön