19 / 04 / 2024

Adana'daki havalimanı kapatılacak mı?

Adana'daki havalimanı kapatılacak mı?

Adana'da bölgesel olarak yapılan ve inşaatı sürdürülen Çukurova Havaalanı açıldıktan sonra Adana Şakir Paşa Havaalanının da kapatılacağı konusu gündemde yer buldu...



İstanbul Atatürk Havalimanının ardından  Adana  Havaalanının da kapatılması gündeme geldi. Bölgesel olarak yapılan ve inşası devam eden Çukurova Havaalanı açıldıktan soma Adana Şakir Paşa Havaalanının da kapatılacağı bildirildi.

Adana daki havalimanı kapatılacak mı?

Sözcü Gazetesi’nden Deniz Ayhan’ın haberine göre, CHP Adana Milletvekili Ayhan Barut, TBMM’de yaptığı açıklamada, “Adana Havalimanı kapatılamaz, kent ekonomisine darbe vurulamaz. Milyonlarca yolcunun kullandığı havaalanımız kapatılmamalı, aksine genişletilip büyütülmeli” dedi ve şunları söyledi:

 “Adana Havaalanı, Çukurova Bölgesel Havaalanı adı altında komşu ilimiz sınırlarına yapılan havalimanı nedeniyle kapatılmak ve taşınmak istenmektedir. Yeni havaalanı için yaklaşık 10 bin dekar birinci sınıf tarım alanı ve turfanda ürünlerin yetiştiği topraklar istimlak edilmiştir. Bu alan göçmen kuşlarının da göç yolu üzerindedir. Adana Havaalanının ilimizin sınırları dışma çıkarılmak istenmesi asla kabul edilemez. Bu durum kent yaşantımıza, ülke ve Adana ekonomisine çok ağır bir darbe vuracaktır.”


Geri Dön