25 / 04 / 2024

Adil Karaismailoğlu: 2021'de hizmetlerimize devam edeceğiz!

Adil Karaismailoğlu: 2021'de hizmetlerimize devam edeceğiz!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, 2020 yılında hayata geçen projeleri değerlendirdi. Karaismailoğlu 2021'de hayata geçecek projeler hakkında da bilgi verdi. 



2020'de hayata geçen projeleri değerlendiren Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, 2021'de hayata geçecek projeler hakkında da kısa bilgi paylaştı.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre  Karaismailoğlu, memleketin dört bir yanını ulaşım, altyapı ve haberleşme yatırımlarıyla donattıkları 2020 yılını geride bıraktıklarını belirterek, "2021'de de aynı aşkla, şevkle, inançla ve bütünsel kalkınma vizyonuyla halkımıza hizmete devam edeceğiz “dedi.

Karaismailoğlu, yaptığı yazılı açıklamada, Bakanlık olarak, 19 yıldır Türkiye’nin geleceğine yönelik büyük yatırımları, ulaştırma projelerini, çağı yakalamış haberleşme hamlelerini reformist bir gelenekle geçmiş yıllarda olduğu gibi 2021'de de hayata geçirmeye devam edeceklerini dile getirdi. 

Geçen yıl onlarca projeyi hayata geçirdiklerini yineleyen Karaismailoğlu, şu şekilde devam etti: 

"İstanbul ve Marmara Bölgesi'nin trafik yükünü azaltan, Avrasya'nın lokomotifi Kuzey Marmara Otoyolu'nun son etabı tamamlandı. Dünya çağındaki lojistik gücümüzün simgesi Çin İhracat Treni 4 Aralık’ta İstanbul'dan çıktı. 8 bin 693 kilometre yol katederek 19 Aralık'ta Çin’in Xi’an şehrine ulaştı. Demir yolu sektörünün lokomotifi TÜRASAŞ kuruldu. TÜLOMSAŞ, TÜDEMSAŞ ve TÜVASAŞ TÜRASAŞ çatısı altında birleşti." 

Karaismailoğlu, Türkiye’nin dört bir yanında birçok yol çalışmasının da tamamlandığına değinerek,  Ankara-Niğde Otoyolu ile Edirne'den Şanlıurfa’ya kadar olan 1230 kilometrelik otoyol ağının kesintisiz olarak birbirine bağlandığını hatırlattı. 

Adil Karaismailoğlu: 2021 de hizmetlerimize devam edeceğiz!

Kayseri-Niğde Otoyolu'nda da emniyet ve konforu artırmak için çalışmaların tüm hızıyla devam ettiğini vurgulayan Karaismailoğlu, "Cizre-Şırnak Yolu Cudi Dağı Tünelleri hizmete açıldı. Güneydoğu ve Doğu Anadolu Bölgemizde refah seviyesi yükseldi. Giresun’da güvenli ve yenilikçi teknikler kullanılarak yapılan Altı Şehitler Köprüsü hizmete girdi. Aydın-Denizli Otoyolumuzun temeli atıldı. 140 kilometre otoyol ve 23 kilometre bağlantı yolu olmak üzere toplam 163 kilometre uzunluğundaki projenin yapım çalışmaları başladı." değerlendirmesini yaptı.Karaismailoğlu, Türkiye'yi hızlı tren ile Avrupa’ya bağlayacak Halkalı-Kapıkule Hızlı Demiryolu Hattı çalışmaları ile büyük yol katedildiğini söyleyerek Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatı ile Başakşehir Şehir Hastanesi yol ve metro çalışmalarını Bakanlığın üstlendiğini hatırlattı Karaismailoğlu, "Memleketimizin dört bir yanını ulaşım, altyapı ve haberleşme yatırımları ile donattığımız 2020 yılını geride bıraktık. 2021 yılında da aynı aşkla, şevkle, inançla ve bütünsel kalkınma vizyonuyla halkımıza hizmete devam edeceğiz. 2021'de nicelerini birlikte başaracağız" şeklinde konuştu. 

Ulaşım projelerinde hedef ilk 10'a girmek
 


Geri Dön