19 / 04 / 2024

Afet binalarında borçlandırma bedellerinde değişikliğe gidildi!

Afet binalarında borçlandırma bedellerinde değişikliğe gidildi!

Afet nedeniyle yapılan ve yapılacak binaların borçlandırma bedellerinde bulunan indirimler, doğal afetin ortaya çıkardığı şartlar, şehrin mevcut ekonomik durumu, hak sahibi ailelerin uğradığı zararlar ve geçim durumu göz önünde alınarak tespit edilecek.



"Afet Sebebiyle Yapılan ve Yapılacak Olan Binaların Borçlandırma Bedellerinden Yapılacak İndirimler Hakkında Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik", bugün Resmi Gazete'de yayımlandı ve hemen ardından yürürlüğe girdi.

Borçlandırma bedellerinden uygulanacak indirimlerin belirlenmesinde tabii afetin ortaya çıkardığı durumlar, afet mağduru hak sahibi ailelerin uğradığı zararlar, afetin yaşandığı şehirlerdeki mevcut ekonomik durum ve geçim durumları göz önünde bulunacak.

Afet Sebebiyle Yapılan Binaların Borçlandırma Bedelleri Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik!

Afetin meydana geldiği bölgenin bina maliyetini yükseltici yöndeki özellikleri de dikkate alınarak, borçlandırma bedellerinden yapılacak indirim tespit edilecek.

İmar planı, harita alımı ve proje düzenlenmesi, araştırma ve gerekli teknik yardım giderleriyle yeniden yapılacak ya da tamir edilecek kamuya ait elektrik, yol, su ve kanalizasyon tesisleri giderleri borçlandırmaya tabi tutulmayacak.

Borçlandırma bedellerine ilişkin yapılacak indirim miktarlarının takdir ve tespitinin ardından Afet ve Acil Durum Yönetimi (AFAD) Başkanlığınca Cumhurbaşkanlığından bu konuda gerekli kararın alınması sağlanacak.


Geri Dön